Бившият съпруг на актрисата Ная Ривера, известна с ролята си в сериала "Клуб Веселие" ("Glee"), която се удави през лятото в езеро в Калифорния по време на разходка с лодка в компанията ан 4-годишния си син, е завел дело за причиняване на смърт по непредпазливост.

Райън Дорси е завел делото от името на сина им Джоси Холис Дорси и наследниците на покойната актриса. Той отправя обвинение срещу окръг Вентура и управата на езерото Пиру за смъртта на бившата му половинка, която почина на 8 юли.

Вижте снимки на Ная >>

В деня на трагичния инцидент 33-годишната Ривера излиза на разходка със сина си Джоси в езерото Пиру с наета понтонна лодка. Момченцето е намерено по-късно следобед спящо и само върху носещия се по водата плавателен съд.

Тялото на Ная Ривера е открито в езерото пет дни по-късно. От шерифската служба на окръг Вентура заявиха, че тялото най-вероятно е останало заплетено в гъста подводна растителност няколко дни, преди да изплува на повърхността.

Снимка: Getty Images

От доклада от аутопсията стана ясно, че актрисата е била добър плувец. Смъртта ѝ е определена като нещастен случай.

В съдебния иск обаче се посочва, че в случая е намесена небрежност. Изтъква се, че понтонната лодка не е разполагала с безопасно достъпна стълба, радио, въже, котва или друго оборудване, което да попречи на плувците да се отделят от нея, предава БТА. Освен това са липсвали спасителен пояс или други спасителни средства, а наоколо не е имало поставени предупредителни знаци за силни течения и ветрове, ниска видимост и други опасности, въпреки че от 1959 г. в езерото са се удавили най-малко 26 души.

Мъжът, от когото Ная Ривера е наела лодката, е споделил, че тя е отказала спасителна жилетка, но въпреки това той е поставил една на борда.

Ная със сина си Джоузи

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Докато майка и син са плавали, вятър и течение вероятно са отнесли плавателния съд встрани и двамата са паднали във водата. Според неточни съобщение Ная Ривера е избутала момчето обратно на борда, но според иска то е успяло само да се качи. Детето е чуло виковете за помощ на майка си, докато тя се е мъчила да се върне в лодката, преди да изчезне под водата.

"Ривера може и да не е разбрала, че синът ѝ е успял да се качи обратно в лодката, но със сигурност е знаела, че умира и няма да успее да се върне при детето си", се казва в иска.

От окръг Вентура не са отговорили на молбите за коментар.

Снимка: Официален профил в Instagram