Операцията на Кейт Мидълтън все още е обект на интерес в британските медии, и няма как да не се дискутира какво става със здравословното й състояние, тъй като тя е една от най-обсъжданите персони на Острова. 

"Звучи сериозно - операцията, заради продължителността от време, което лекарите дават за възстановяване. Но тя е в страхотни ръце и ще има много грижи и подкрепа у дома и плюс това е здрава млада жена. Със сигурност ще се възстанови", казва източник, близък до кралското семейство, пред "People". 

42-годишната принцеса на Уелс се оправя след "планирана коремна операция" в частната лондонска клиника на 16 януари, която беше обявена от двореца Кенсингтън на следващия ден. В изявлението се каза, че принцеса Кейт ще остане хоспитализирана за "10 до 14 дни, преди да се върне у дома, за да продължи възстановяването си" и че е малко вероятно тя да "се върне към обществените си задължения преди Великден".

Дворецът не е разкрил естеството на нейното състояние, но е заявил, че не е рак. Бивш пациент, който е претърпял коремна операция в Лондонската клиника, заявил пред "People", че принцесата на Уелс е подложена на добри грижи там.

Планираните посещения в Рим, както и други пътувания в чужбина бяха отложени за следващите месеци. След като се върне у дома в "Adelaide Cottage" в Уиндзор, принцеса Кейт ще намери пространството и уединението, необходими да се излекува. Тя също може да разчита на съпруга си принц Уилям и сплотеното си семейство.