Катрин Мидълтън посрещна 42-ия си рожден ден, като по този повод получи куп пожелания и поздравления от почитателите си, като такива й бяха отправени и в официалния профил на кралската фамилия в Х/Twitter. По-рано тази седмица оттам споделиха специално пожелание за личния й празник, като към него качиха и снимка на Мидълтън от коронацията на крал Чарлз III през май 2023 г.

"Пожелаваме на принцесата на Уелс много щастлив рожден ден!", гласеше текстът.

На снимката, направена от ветерана в кралската фотография Крис Джаксън, Кейт е облечена в бяла бродирана рокля на Alexander McQueen, допълнена от кралски сини и червени церемониални одежди, както и тиара, която лично избра за специалното събитие.

На преден план на снимката стои самият крал Чарлз, носещ императорската държавна корона, заедно със Софи, херцогинята на Единбург, и принц Едуард. Това подсказва, че изображението може да е заснето в Бъкингамския дворец преди или непосредствено след първата му поява на балкона на двореца.

Миналата година кралските особи отдадоха почит на големия ден на Кейт със снимка на принцесата по време на първото ѝ пътуване до Уелс, откакто през септември 2022 г. придоби титлата принцеса на Уелс. Уестминстърското абатство също сподели послание за рождения й ден с видео, на което се чуват и виждат камбаните, които бият в нейна чест.

Вижте снимки на Кейт през годините >>