Деми Мур и Брус Уилис отдавна са смятани за най-дружелюбните бивши съпрузи в Холивуд. Двойката, която беше женена 11 години и има три дъщери - Румър, на 34 години, Скаут, на 31 и Талула, на 28, се сближи още повече след като Брус беше диагностициран с афазия, съобщава RadarOnline.

Прогресивното разстройство засяга способността на човек да говори и разбира езика. Деми, заедно с децата им, и Ема Хеминг, съпруга на Брус от 13 години, разкриха, че актьорът от "Умирай трудно" страда от заболяването и се оттегля от актьорството през март тази година.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Деми е в постоянен контакт с Брус и Ема", твърди вътрешен човек. "Тя се възползва от всяка възможност, за да прекара време с него. Ако не е до него, тя се обажда по телефона, за да може Брус да чува гласа й". 

Деми и Ема са се сближили и заедно се опитват да преодоляват трудностите, свързани с болестта на Брус. 

Embed from Getty Images

"Брус не може да каже много и не изглежда, че схваща много от това, което другите говорят", издава още източникът. "Така че Ема наистина е неговият глас". 

Въпреки влошеното му здравословно състояние, близките му се опитват да останат оптимисти, особено с наближаването на празниците.

Има дни, в които виждат проблясъци от "стария Брус", но те са кратки и някак далечни, казват близки. "Изглежда той им се изплъзва все повече и това разбива сърцата им", твърдят запознати. 

Embed from Getty Images

Всички те се надяват да прекарат празниците с любимия си татко. "Момичетата не могат да си представят Коледа без Брус. Болезнено е да го гледам как се влошава. На по-големите момичета им липсва старият Брус - този, който ги занасяше за гаджетата им и им даваше непоискани съвети", казва довереният човек и добавя, че всичките му близки се надяват на чудо по Коледа.