Алек Болдуин крещял и повтарял: "Защо ми дадохте "горещ" пистолет?" след инцидента, при който застреля операторката Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Соуса по време на снимките на на филма "Rust". Това твърди свидетел на случая, пише "Daily mail". Актьорът под "горещ" е имал предвид с истински куршуми. Според член на гилдията на филмопроизводителите в пистолета е имало истински куршум.

От продукцията отричат това да е така и твърдят, че използват само халосни. Полицията проверява всички версии. Според една от тях може да е халосни патрон, който е станал толкова бърз при натискане на спусъка, че прави подобно нараняване като истински патрон, заради бързината на изстрела. Не е ясно дали това е първият и единствен изстрел, произведен от Болдуин.

Трагедията е станала около 13.50 часа в четвъртък в ранчото Бонанза Крийк, близо до град Санта Фе в Ню Мексико. 48 -годишният режисьор на филма Джоел Соуза също беше ранен и прекара няколко часа в болница, но беше освободен по-късно същата вечер.

Снимка: Getty Images

"Няма думи, с които да изразя шока и тъгата си относно трагичния инцидент, който отне живота на Халина Хътчинс, съпруга, майка и наша колежка, от която много се възхищавах. Съдействам изцяло на полицейското разследване за справяне с това как се е случила тази трагедия и поддържам връзка със съпруга й, предлагайки подкрепата си на него и семейството му. Сърцето ми е разбито за съпруга й, техния син и всички, които познаваха и обичаха Халина", каза Болдуин.

Скърбящият съпруг на Хътчинс, Матю каза пред "DailyMail" в петък сутринта, че е разговарял с актьора. "Говорих с Алек Болдуин и имам пълната му подкрепа", каза той.

60-годишният Майк Тристан, холивудски оръжейник с 30-годишен опит, заявява пред "Dailymail", че отговорността за безопасността на оръжието на снимачната площадка е работа на оръжейника. Не е посочен кой е той в случая.

Тристан добави, че е работил с Болдуин преди години, на снимачната площадка на филма "Thick as Thieves" от 1998 г., наричайки го "много безопасен" и "пълен професионалист".