Индийският актьор Амитаб Бачан обяви, че е пострадал по време на снимки на филм в Южна Индия и се възстановява у дома, предадават световните информационни агенции.

80-годишната боливудска суперзвезда съобщи в блога си, че е получил травма на ребрата, докато е работил в Хайдерабад по научно-фантастичния филм "Проект К".

Филмът се снима на езиците хинди и телугу и е планирано да излезе на екран през 2024 г. Бачан пише, че има фрактура на ребрен хрущял и разкъсване на мускул. Той се оплака, че травмата е "болезнена" и се е консултирал с лекар, преди да отлети за дома си в Мумбай, където му е препоръчано да почива.

"Тази вечер няма да мога да се срещна с доброжелателите - така че не идвайте", обърна се актьорът към феновете, които често се събират пред дома му. "Всичко останало е наред", добави той. Актьорът разкри, че работата му по филма е преустановена, докато се излекува.

Бачан се е снимал в повече от 200 индийски филма. Пробивът му идва през 1973 г. във филма "Zanjeer", или "Веригата", и той се издига до суперзвезда, играейки смели персонажи, вдъхновявайки феновете да копират прическата, дрехите и дълбокия му глас, предава БТА. Популярността му на индийската филмова сцена е толкова голяма през 1970-те и 1980-те години, че френският режисьор Франсоа Трюфо го нарича "човекът индустрия". Изключително популярният актьор е и бивш политик и телевизионен водещ.

Домът на актьора се охранява

Снимка: АР/БТА