Елизабет Хърли, която е една от най-красивите и сексапилни жени в Обединеното кралство, разкри, че поддържа прекрасната си физическа форма с домакинска работа.

Британската актриса, която е на 55 години, шеговито казва, че "не е влизала в спортна зала от сто години" и пази линията си, като почиства къщата си с 13 спални в английската провинция.

"С напредването на възрастта е трудно да не натрупваш килограми, ако не си активен. Дори при почистването на первазите на прозорците се изгарят много калории, има много неща, които можем да правим, освен скучното ходене в залата", спореди звездата от "Призовка за Сара" за подкаста "Пощенски картички от средната възраст".

Вижте снимки на Елизабет >>

"Навън съм активна постоянно, освен това животът ми минава в тичане нагоре по стълбището и носене на вещи, затова си мисля, че изгарям доста калории така", каза актрисата.

Тя призна, че по време на локдауна ѝ било трудно да избягва честите хапвания, но понякога си позволявала нещо сладко след разходки навън, предава БТА.

Синеоката хубавица добива световна популярност в края на 20-те си години, когато става рекламно лице на козметичните продукти "Estée Lauder". 

Може би някои ще се запитат защо не по-рано - отговорът е, че в продължение на години преди това, очарователната брюнетка безуспешно се бори за кариера в Америка и макар все пак да получава главна роля в лентата "Пасажер 57", участието ѝ в продукцията не отваря пред нея вратите на големите възможности. Ето защо тя се връща обратно в Англия - решение, оказало се най-доброто, което някога е вземала.

Именно на Острова прави големия си пробив, който носи със себе си редица предложения за различни роли на големия екран.

Така на 28 г. тя вече е популярна и има до себе си мъжа-мечта за всички британки - Хю Грант. Именно появата ѝ с него на премиерата на "Четири сватби и едно погребение", облечена в предизвикателната черна рокля на "Versace" със златни безопасни игли, прави впечатление на козметичната марка. От тогава насетне те си партнират повече от успешно.

Но да бъдеш модел има определена цена. В миналото тя е споделяла, че поддръжката на тялото ѝ е коствала газираните напитки, хляба, макароните, чипса, пържените изкушения и палачинките, които тя е премахнала от менюто си за постоянно. Когато ѝ се прияде нещо от гореизброените храни, Хърли просто пие повече вода.