Адвокатката на Брад Пит заяви, че актьорът ще продължи да отговаря в съда на обвиненията на бившата си съпруга Анджелина Джоли, че я е малтретирал и е душил едно от децата им по време на полет през 2016 г.

По думите ѝ бившият ѝ съпруг поема отговорност за фактическите си действия, но не и за всички аспекти от нейната версия на случилото се, които не отговарят на истината.

"Брад е поел отговорност за действията си от първия ден, за разлика от другата страна. Той обаче няма да носи отговорност за неща, които не е направил", се посочва в изявлението, направено от адвокатката на актьора Ан Кайли.

Вижте снимки на Пит >>

Тя допълва, че клиентът ѝ е бил обект на всякакъв вид лични нападки и неверни твърдения.

Изявлението беше направено в отговор на делото, което Анджелина Джоли заведе по-рано през седмицата.

Снимка: Getty Images

Холивудската звезда обвинява някогашния си мъж, че по време на полета я е хванал за главата и я е разтърсил, след което е душил едно от шестте им деца и е ударил друго в лицето, когато те са се опитали да я защитят.

Искът е подаден в хода на съдебна битка за френска винарна, на която двамата са съсобственици.

Кайли не уточнява точно кои части от историята на носителката на "Оскар"вечният холивудски секссимвол отрича и за кои от тях поема отговорност.

ФБР и Службата за защита на децата и семействата на окръг Лос Анджелис разследваха обвиненията, но решиха да не предприемат действия срещу Брад Пит.

"За щастие, различните държавни органи, които другата страна се опита да използва срещу него през последните шест години, взеха свои собствени независими решения", се казва още в изявлението на Ан Кайли. "Брад ще продължи да отговаря в съда, както винаги е правил".

Представители на Анджелина Джоли не са отговорили на запитванията за коментар.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Нито Пит, нито Джоли са говорили публично за случилото се по време на полета през 2016 г.

Петдесет и осем годишният Брад Пит и 47-годишната Анджелина Джоли бяха сред най-известните холивудски двойки в продължение на 12 години, припомня БТА. Те бяха романтични партньори от десет години, когато се ожениха през 2014 г. Джоли подаде молба за развод скоро след въпросния полет. През 2019 г. съдия обяви двамата за необвързани. Бракоразводното им дело обаче не е финализирано, като въпросите за попечителството и финансовите аспекти все още са спорни.