Вече десетилетия наред Брад Пит е сочен за един от най-привлекателните мъже в Холивуд, чиято кариера дори за миг не забавя своето шеметно темпо. Напротив, той продължава да работи усилено, без значение дали се изявява пред или зад камера. Така например съвсем наскоро, следвайки примера на своя добър приятел Джордж Клуни, звездата от "Троя" стана посланик на италианския производител на кафе-машини "De' Longhi". Въпреки че през този декември ще навърши 58 години, в рекламното видео за марката актьорът изглежда все така добре, докато кара мотор, облечен в модерно и луксозно кашмирено яке, чиято цена възлиза на 4-цифрена сума.

И макар че в кадрите Брад за пореден път демонстрира елегантна мъжка визия, която може да послужи за пример на господата по цял свят, ако сега го попитате за чувството му за стил, то той ще ви отговори, че не притежава такова. В свое скорошно интервю за сп. "Esquire" той разкри, че извън снимачната площадка единственото нещо, което има значение за него, е комфортът. Разбира се, това звучи направо абсурдно, предвид факта, че всеки път, стъпвайки на червения килим, външният му вид просто безупречен. И все пак именно това твърди пред изданието носителят на престижната награда "Оскар".

Вижте снимки на Брад >>

"Колкото повече остарявам, толкова по-капризен ставам. В момента искам просто да се чувствам приятно в дрехите си. Удобството е най-важно", споделя той.

Въпреки откровението си, бившият съпруг на Анджелина Джоли допълва, че единственото нещо, на което обръща внимание в облеклото си, са малките детайли.

"Вкусът ми към гардероба се ръководи от желанието ми за комфорт. Истината е, че не желая да приличам на ходеща реклама на последните модни тенденции, които и без това е изтощително да следвам. Но ако човек се приближи до мен, ще забележи, че онова, което нося, винаги има отличаващи се детайли. Иначе съм почитател на семплото облекло, за предпочитане в неутрални цветове", разкрива секссимволът.

На въпроса защо е решил да си сътрудничи с "De' Longhi" той отговаря, че кафето винаги е заемало важна част от ежедневието му.

"Аз съм истински любител на кофеина. Обикновено сутрин пия по три чаши капучино, а следобед мога да премина на еспресо, в зависимост от това колко ангажименти ми предстоят през деня. Така че за мен в това партньорство определено има смисъл. Виждате ли, когато имате доверие в някой продукт, то си личи. Тогава не е нужно да го натрапвате излишно на хората, опитвайки се да ги обедите да си го купят", твърди Пит.

Снимка: Getty Images