Финиъс - брат на тийн сензацията Били Айлиш, ще композира първата си филмова музика, съобщи изданието"Варайъти", цитирано от БТА.

Финиъс О'Конъл е едва 23 годишен, но може да се похвали с впечатляващи постижения като певец, автор на песни и продуцент. Заедно със сестра си Били Айлиш младият творец триумфира на миналогодишните награди "Грами" във водещите категории за песен на годината, запис на годината и албум на годината, и отделно спечели приза за продуцент на годината, ставайки най-младият му носител.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Финиъс освен това е съавтор и продуцент на тематичното парче от предстоящия филм "Смъртта може да почака" от поредицата за Джеймс Бонд.

В следващата си професионална изява Финиъс ще композира първата си филмова музика - за тийн драма, озаглавена "The Fallout", проследяваща емоционалните последствия от трагедия в гимназия. Актьорският състав на филма включва Джена Ортега, Шайлийн Удли, Мади Зиглър, Джули Боуен и Джон Ортис.

"Финиъс внася ниво на съпричастност към героите, на каквото е способен само композитор от същото поколение", казва музикалният ръководител на филма Пеймън Маскан, който и преди е работил с него.

"Той е млад, така че може да вникне по-добре в историята, което беше сред основните причини да се насочим към него. За да разкажем обаче тази история с проникновение, е необходима творческа зрялост. Финиъс е единственият, който може да предложи и двете. След като той и режисьорката Меган Парк проведоха първия си разговор, всички знаехме, че Финиъс е идеалният композитор за филма", допълва Маскан.

Снимка: Getty Images

Драмата "The Fallout" бележи дебюта зад камерата на игрален филм на актрисата Меган Парк, която преди е режисирала видеото към парчето "Watch" на Били Айлиш.