Властите в Рио де Жанейро са започнали разследване на Time4Fun - компанията, която организира концертите на Тейлър Суифт в Бразилия, включително и този, на който жена почина заради голямата жега, предаде ДПА /Пи Ей мидия.

Говорител на полицията обяви пред Ен Би Си нюз, че се разследва предполагаемото "престъпление, застрашаващо живота и здравето" на посетителите на концерта на 17 ноември.

Рио де Жанейро е една от първите спирки от международната част на турнето Eras, беше препълнена с хиляди фенове въпреки доста високите температури.

Сред тях беше и Ана Клара Беневидес Мачадо, която изпадна в безсъзнание по време на втората песен на носителката на "Грами", пише БТА.

Жената почина в болница по-късно същата вечер. Въпреки че причината за смъртта й все още не е обявена, здравните власти в Рио де Жанейро съобщиха, че жената е получила кардиореспираторен проблем.

Организаторите признаха, че са подценили високите температури

Снимка: AP Photo/Silvia Izquierdo/БТА

По време на шоуто температурите в Рио се колебаеха около 39 градуса по Целзий - в комбинация със 70% влажност, припомня ДПА.

Някои от посетителите на концерта припаднаха, а други се оплакаха от потискаща жега на стадиона, както и от ограничен достъп до вода.

Видеоклип, разпространен в социалните медии след шоуто, показа задъхващата се Тейлър л Суифт след изпълнението на хита й Bejeweled. Тя отложи концерта, планиран за следващата вечер заради високите температури, като написа в социалните медии, че "безопасността и благополучието на моите фенове, колеги изпълнители и екипа трябва да бъдат и винаги ще бъдат на първо място".

Изпълнителката изрази съжаление за смъртта на Мачадо в Инстаграм, като написа, че е "обзета от скръб".

В четвъртък главният изпълнителен директор на Time4Fun Серафим Абреу разпространи видеоизвинение към тези, които "не са имали възможно най-доброто преживяване".

"Знаем огромната отговорност, която носим за организирането на събитие от такъв мащаб, поради което не пестихме усилия и ресурси, за да следваме най-добрите световни практики в нашата индустрия, за да гарантираме комфорта и безопасността на всички", заяви Абреу.