Певицата Тейлър Суифт обяви, че отлага концерта си днес в Рио де Жанейро заради изключителната горещина в мегаполиса, предадоха световните агенции.

Вчера вечерта по време на концерт на певицата, 23-годишна зрителка се почувства зле и после почина.

"Сигурността и здравето на моите фенове, на другите изпълнители и на техниците трябва да бъде приоритет", обясни Суифт в пост в "Инстаграм".

Този уикенд на места в Рио температурите бяха около 40 градуса по Целзий, но заради комбинацията от горещина и влага те се усещаха, като много по-високи. Така например вчера сутринта усещането беше за 59 градуса по Целзий, което не е било отчитано никога досега в града, отбелязват Асошиейтед прес и Франс прес.

Причините за смъртта на младата почитателка на певицата - Ана Клара Беневидес Мачадо, не е обявена, но според медийни информации на посетителите на концерта не било разрешено да внасят бутилки с вода на стадиона въпреки високите температури.

Кметът на Рио де Жанейро е поискал промяна в правилата преди последните два концерта от турнето на Суифт.

Снимка: AP Photo/Silvia Izquierdo/БТА

Феновете очакваха началото на концерта пред стадиона с чадъри против слънце, а някои от тях се поливаха с бутилки с вода. Според местни медии почитателите на певицата са чакали на опашка с часове пред стадиона, пише БТА.

Снимка: AP Photo/Silvia Izquierdo/БТА

Веднага след трагедията с нейната фенка Тейлър Суифт написа, че е с разбито сърце и публикува бележката в социалните медии.

Организаторите на шоуто Time4Fun съобщиха в Инстаграм, че Беневидес била прегледана от парамедици, след като не се почувствала добре. Тя била откарана в спешния център на стадиона, след това в болница, но час по-късно издъхнала.

Снимка: AP Photo/Silvia Izquierdo/БТА

Министърът на правосъдието Флавио Дино написа в социалната мрежа X (известна преди като Туитър), че министерството ще въведе "извънредни правила" за достъпа до вода на концерти и други публични прояви.

Снимка: AP Photo/Silvia Izquierdo/БТА