23-годишна бразилка почина по време на концерт от турнето Eras на Тейлър Суифт в Рио де Жанейро, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на организаторите на турнето в Бразилия.

Причините за смъртта на Ана Клара Беневидес Мачадо не е обявена, но според медийни информации на посетителите на концерта не било разрешено да внасят бутилки с вода на стадиона въпреки високите температури.

Кметът на Рио де Жанейро е поискал промяна в правилата преди последните два концерта от турнето на Суифт.

Самата певица написа на ръка, че е с разбито сърце и публикува бележката в социалните медии, информира БТА.

Организаторите на шоуто Time4Fun съобщиха в Инстаграм, че младата жена е била прегледана от парамедици, след като не се почувствала добре. Тя била откарана в спешния център на стадиона, след това в болница, но час по-късно издъхнала.

Температурите в Рио и по-голяма част от Бразилия тази седмица са рекордно високи и опасни, а според местни медии почитателите на певицата са чакали на опашка с часове пред стадиона.

Министърът на правосъдието Флавио Дино написа в социалната мрежа X (известна преди като Туитър), че министерството ще въведе "извънредни правила" за достъпа до вода на концерти и други публични събития.