Британският премиер Борис Джонсън и съпругата му Кари очакват второ дете, съобщиха днес британски медии, цитирани от Ройтерс.

Първото им дете - Уилфред, се роди през април миналата година.

Британските вестници съобщиха, че Кари е казала на приятели в пост в мобилното приложение Инстаграм, че се чувства "изключително благословена" отново да е бременна.

Борис Джонсън и годеницата му Кари Саймъндс сключиха брак на тайна церемония в Уестминстърската катедралапрез май тази година. Според в. "Сън" гостите са били поканени в последния момент на церемонията в централната част на Лондон. Дори високопоставени членове на канцеларията на премиера не са знаели за плановете. Катедралата в Уестминстър внезапно беше затворена в 13.30 ч., а Саймъндс пристигна половин час по-късно с лимузина, с дълга бяла рокля, без воал.

Джонсън, наричан преди Разпасания Борис от британските таблоиди, има сложен личен живот. В миналото той беше уволнен от политически екип на намиращата се тогава в опозиция Консервативна партия след като излъгал за своя извънбрачна връзка. Джонсън е два пъти разведен и отказва да каже на колко деца е баща.