Британският министър-председател Борис Джонсън и годеницата му Кари Саймъндс са сключили брак на тайна церемония в Уестминстърската катедрала, предаде Ройтерс, като цитира вестниците "Сън" и "Мейл он сънди".

Според в. "Сън" гостите са били поканени в последния момент на церемонията в централната част на Лондон. Дори високопоставени членове на канцеларията на премиера не са знаели за плановете.

Вчера катедралата в Уестминстър внезапно беше затворена в 13.30 ч., а Саймъндс пристигна половин час по-късно с лимузина, с дълга бяла рокля, без воал, съобщиха медии, цитирани от Ройтерс.

Поради наложените заради COVID-19 ограничения в момента във Великобритания се допуска присъствието на до 30 души на сватби, отбелязва Ройтерс.

56-годишният Джонсън и 33-годишната Саймъндс живеят заедно. Синът им се роди през април.

По-рано в. "Сън" съобщи, че приятели и роднини са получили сватбени покани за юли 2022 година.

Говорител на канцеларията на Джонсън първоначално отказа коментар. Днес канцеларията на премиера обяви, че "министър-председателят и госпожица Саймъндс са се оженили вчера следобед на малка церемония в катедралата в Уестминстър".

В съобщението се добавя, че новобрачните ще отпразнуват сватбата си със семействата и приятели през лятото.

По-рано в. "Сън" съобщи, че приятели и роднини са получили сватбени покани за юли 2022 година.

Джонсън, наричан преди Разпасания Борис от британските таблоиди, има сложен личен живот. В миналото той беше уволнен от политически екип на намиращата се тогава в опозиция Консервативна партия след като излъгал за своя извънбрачна връзка. Джонсън е два пъти разведен и отказва да каже на колко деца е баща.

Предишният му брак беше с адвокатката Мария Уилър. Те имат 4 деца, но през септември 2018 г. обявиха, че се разделят.

Последният британски премиер, сключил брак докато е на поста, е бил лорд Ливърпул през 1882 г., припомня Асошиейтед прес.

Сватбата се състоя след бурна политическа седмица за Борис Джонсън, който в сряда беше обвинен от бившия си висш съветник Доминик Къмингс за нескопосаната реакция на правителството на коронавируса и, че "е негоден за поста".

В петък етична комисия се произнесе, че министър-председателят е действал "неразумно" при ремонта на апартамента му на Даунинг стрийт, без да е ясно откъде идват парите за него, но не го обвини в неправомерно поведение