Актрисата Брук Шийлдс имала проблеми в отношенията със съучениците си заради кариерата си в Холивуд, съобщи Контактмюзик.

Шийлдс, която е на 55 г., е само дванадесетгодишна, когато изпълнява водеща роля в "Хубавицата", излязъл на голям екран през 1978 г. Две години по-късно тя е в главната роля на "Синята лагуна" и бляскавият й живот на тийнейджърка бил съвсем различен от този на съучениците й.

"В девети клас беше много трудно...Тъкмо бях снимала в "Синята лагуна", когато отидох в гимназията", сподели актрисата в подкаста "Чай с Туиги". Тя разказа как съучениците й ставали от масата, когато седнела до някого в училищния стол и ако получела добра оценка на тест, трябвало да ги уверява, че си я е заслужила със знания, а не защото учителите имат специално отношение към нея.

Обратът настъпил, когато майка й Тина Шийлдс организирала за целия клас парти с ролери. Според актрисата тогава съучениците й осъзнали, че тя има много ангажименти, защото на партито трябвало да върши доста неща, да снима, да пуска музиката и в същото време да се забавлява с тях. Така съучениците й разбрали, че тя не се преструва на по-различна или по-добра от тях. И че също като тях трябвало да се подготви за теста по математика на следващия ден.

Шийлдс сподели в подкаста и за живота в семейството си. Майка й, моделът Тина Шийлдс и баща й Франсис, който бил бизнесмен, се разделили, когато Брук била петмесечно бебе.

"Животът ми с мама беше забележителен, но с татко бях в съвсем друг свят", каза тя. "Той не гледаше филмите ми, не е гледал нищо с мен, не признаваше, че съм актриса, че съм известна, нищо такова. Звучи неприятно, но всъщност това създаваше баланс", каза актрисата.