Мемоарите на Шийлдс са озаглавени "Имаше едно малко момиче: Истинската история на майка ми и мен". В книгата 49-годишната актриса разкрива доста пикантни подробности от живота си.

Шийлдс разказва за всичките си бивши любовници и съпрузи, сред които са Джон Траволта, Лиъм Нийсън, Андре Агаси.

"За пръв път правих секс с Дийн Кейн, звездата от "Лоис и Кларк: Новите приключения на Супермен". Тогава бях на 22", пише Брук. Вижте снимки на Шийлдс >>

"Дийн бе невероятно търпелив с мен в очакване да му се отдам. Карах го да чака и да чака, като за това спомагаше и майка ми. Накрая, когато се озовахме в леглото, толкова се шашнах, че скочих и побягнах. А Дийн ме подгони по коридора, гол-голеничък, сякаш току-що съм му свила портфейла. Дийн ме хвана с плонж. Стисна ме здраво в обятията си и ме попита: "Къде си мислиш, че отиваш?" С него се запознахме в Принстънския университет и бяхме гаджета в продължение на 2 години. Допреди това изпитвах ужас от физически контакт с момчета, което ми бе насадено от мама".

"Мисля, че майка ми искаше да остана девствена колкото се може по-дълго. А аз се плашех да я оставя и заживея сама. А иначе, ако трябва да съм честна, мечтаех да загубя девствеността си с Джордж Майкъл. Бях луда и по песните му, и по него самия", признава Брук, цитирана от БГНЕС.

Шийлдс пооткрехва завесата и за отношенията си с Майкъл Джексън, с когото тя се среща за пръв път едва 13-годишна: "Двамата се обичахме. Чувствахме се някак защитени, когато бяхме заедно. Нищо не исках от него. Просто гледахме филми, ядяхме бонбони и се смеехме".