Неотдавна прекрасната Чарлийз Терон реши да отправи поглед към недалечното минало, припомняйки си плашещите мигове, които е преживяла по време на снимките на филма "Лудия Макс: Пътят на яростта". Пред американската медия тя разказа за токсичните им отношения с колегата си Том Харди, с когото изпълняват главните роли последната лента от култовата поредица, започнала в края на 70-те години на миналия век, превърнала навремето Мел Гибсън в звезда от световна величина.

"Двамата бяхме като дългогодишна съпружеска двойка, затворена на тясно в предната част на колата си. Или се карахме жестоко, или се игнорирахме... И ако трябва да бъда честна, не знам кое бе по-лошият вариант", сподели актрисата, сочена за една от най-привлекателните жени на този свят.

След като наскоро на пазара излезе книгата "Кръв, пот и хром: Дивата и истинска история на "Лудия Макс", разкриваща подробности около откритата вражда между двете холивудски знаменитости, водила се на снимачната площадка, разказана пред писателя Кайл Бюканън от екипа на продукцията, блондинката с тъга заключи, че е трябвало да бъдат по-добри един към друг... Но уви, не така е било. Хората, работили с тях твърдят, че омразата помежду им била очевидна за всички. Нещо повече, по думите им те дори отказвали да се погледнат в очите, а какво оставало да се докоснат, освен ако не се налагало... за пред камерата.

Напрежението между тях се породило, когато Харди в началото на проекта закъснял с три часа с появата си на терен, като несериозното му отношение към задълженията му силно подразнило Терон. Тя прекарала цялото време, чакайки го в камиона, където е трябвало да заснемат първата сцена за деня, облечена в костюма и гримирана - напълно готова за работа.

Снимка: Getty Images

"Чарлийз имаше пълното право да му се ядоса. Виждайки, че той пристига, тя обяви на висок глас, че заслужава да го глобят със сто хиляди долара за всяка минута, в която забавил работния процес. След миг обаче той ѝ се нахвърли, крещейки: "Какво ми каза?", обяснява операторът Марк Гьолнихт. "Беше плашещо отстрани, Харди прояви агресия", допълва той.

Носителката на награда "Оскар" издава, че от онзи момент е била наистина уплашена, тъй като не е знаела дали екранната ѝ половинка няма да я удари.

"Бях в режим на оцеляване", не крие тя.

Снимка: Getty Images

Вместо да се подобри, през следващите дни обаче ситуацията излязла извън контрол - сякаш двамата действително се превърнали в образите, в които трябвало да се превъплътят. Стигнало се дотам, че Чарлийз не се чувствала в безопасност покрай Том, затова помолила да изпратят жена продуцент на място, която да е неотлъчно с тях на локациите за снимки, следяща отблизо всичко случващо се. Искането ѝ било подкрепено и изпълнено от режисьора Джордж Милър, който се надявал по този начин да даде някаква утеха на актрисата.

В свое интервю след премиерата на лентата дори Харди признава, че на моменти натискът, които налагал на колежката си, бил непоносимо голям, но късно си дал сметка за това. Причината за действията му била, че той самият се чувствал подложен на стрес. В разговора той не крие, че онова, от което се е нуждаела тя, било по-добър и опитен партньор от него.

"Най-голямата сила, която движеше цялата продукция, бе страхът. Бях невероятно уплашена, защото никога не съм правила нещо подобно", категорична е Терон.

Снимка: Getty Images