Снимките на епичната сага от две части "Тримата мускетари-д"Артанян" и "Тримата мускетари-Милейди", на стойност 85 милиона долара, започнаха във Франция.

Историята е базирана на шедьовъра на Александър Дюма, само че авторите на филма не се придържат стриктно към романа. Продуцент е Димитри Расам и "Пате филми". Режисьор е Мартен Бурбулон ("Айфел"), сценарият е на Матийо Делапорт и Александър де ла Пателиер. Продукцията ще се снима изцяло във Франция в продължение на 27 седмици до май 2022 г.

Ева Грийн ще играе Милейди

Снимка: Getty Images

Любопитното е, че тази адаптация ще покаже и нов герой, Ханибал, който представлява един вид Луи Аниаба, първият чернокож мускетар във френската история. Расам каза пред "Variety", че проектът се основава на всички познати герои, но ще включи и някои нови като Ханибал, за да обогати "изключителното" платно на автора по органичен начин. Ролята е поверена на Ралф Амусу. Той е роден на 3 май 1989 г. в Париж, известен е с участието си в "Will" (2011), "Aide-toi, le ciel t'aidera"(2008) и Sisco.

Атос ще бъде Венсан Касел, а Ева Грийн - Милейди. Ромен Дюри е Арамис, Лина Коудри е Констанца. В ролята на Портос е Пио Мармаи, а д'Артанян - Франсоа Сивил.

Венсан Касел е Атос

Снимка: Getty Images

Луи Гарел е съименника си Луи XIII. Ерик Ръф ще влезе в образа на Кардинал Ришельо.