Американският сценарист Арън Соркин и чешкият супермодел на 80-те и 90-те години на миналия век Паулина Порижкова, която навремето стана първата жена от Централна Европа, украсила по бански костюм корицата на сп. "Sports Illustrated", направиха своя официален дебют като двойка. Влюбените избраха да разкрият романса си под светлините на прожекторите, пристъпвайки заедно на червения килим на 93-ата церемония по връчване на наградите "Оскар", състояла се преди дни в Лос Анджелис.

Соркин, познат с работата си над продукции като "Западното крило" и "Социалната мрежа", беше номиниран в категорията за оригинален сценарий за "Процесът срещу Чикаго 7". Известният сценарист се размина с отличието, което беше присъдено на Емералд Фенъл за "Момиче с потенциал".

Вижте снимки >>

Преди старта на официалната част на най-важното събитие за киноиндустрията 59-годишният Арън Соркин и 56-годишната Паулина Порижкова позираха широко усмихнати пред фотограските обективи пред жп гара „Union Station", която тази година подслони надпреварата за авторитетните призове. Според публикация на в. "New York Post" те са заедно от няколко месеца.

Снимка: Getty Images

Порижкова беше омъжена в продължение на 28 години за покойния фронтмен на група "The Cars" Рик Окасек, който е баща на двамата ѝ сина, припомня БТА. Музикантът почина през септември 2019 г. на 75-годишна възраст.

От своя страна, Соркин пък бе женен за Джулия Бингам, майката на дъщеря му, от 1996 до 2005 г. Сценаристът е имал връзки с актрисите Кристин Ченоует и Кристин Дейвис.