Бионсе обяви, че дългоочакваното ѝ турне по представянето на албума "Renaissance" ще започне през май от Швеция, предава чуждестранната преса.

Певицата ще изнесе концерти из цяла Европа и САЩ.

Дългоочакваното музикална обиколка на изпълнителката бе обявено от самата нея в Instagram, както и на нейния уебсайт. Съобщението беше направено няколко дни преди церемонията по връчването на наградите "Грами", която ще се състои през тази неделя. Съпругата на Джей Зи е най-номинираният артист и е съвсем възможно да постави рекорд в историята на отличията.

Бионсе е най-награждаваната жена в историята на "Грами". Тя е печелила 28 статуетки. Възможно е да подобри рекорда на унгарско-британския композитор Джордж Шолти за най-много призове, ако спечели четири статуетки на тазгодишната церемония.

Албумът "Renaissance" от 2022 г. е почит към денс музиката и е номиниран за албум на годината.

Турнето на Бионсе ще включва концерти в Лондон, Париж, Барселона и Торонто, преди да приключи на 27 септември с концерт в Ню Орлиънс.

Снимка: Getty Images

През януари Бионсе изнесе шоу в Атлантис Роял Ризорт в Дубай. Това беше първата подобна изява на звездата от четири години. Последното ѝ соло турне беше през 2016 г.м предава БТА. През 2018 г. тя и мъжа ѝ Джей Зи имаха общо турне.

Според "Ticketmaster" продажбата на билети ще започне на 6 февруари и феновете трябва да се регистрират през верифициращата система.