Британският актьор Даниъл Крейг, който ще изпълни главната роля в продълженията на лентата "Вади ножовете", ще получи хонорар от 100 милиона долара за участието си в проекта, пише сп. "Hollywood Reporter".

Същата сума ще получи и Райън Джонсън, който беше сценарист и режисьор на оригиналния филм, за реализацията на продълженията му. Netflix е заплатил общо 450 милиона долара за правата по създаване на следващите две продукции.

С договора стрийминг платформата постига голяма цел - франчайз на голям филм, на каквито традиционните киностудиа залагат отдавна. Снимките на втората лента от поредицата по сценарий на Джонсън и продуцирана от него и Рам Бергман, трябва да започне през лятото.

Netflix спечели сделката в конкуренция с няколко други стрийминг платформи. Филмът от 2019 г. бе продукция на "Media Rights Capital", разпространяван от "Lionsgate", припомня БТА. Създаден с бюджет от 40 милиона долара, "Вади ножовете" донесе приходи от 311, 4 милиона долара от продажби на билети по света и номинация за "Оскар" за най-добър оригинален сценарий на Джонсън.