На концерта на "Българската Коледа" в края на декември, Дара Екимова представи своя версия на една от най-красивите песни на българската естрадна музика - "Остани", в оригинален вариант на Паша Христова. Това изпълнение развълнува много хора, а днес, 18 януари, е официалната му аудио и видео премиера.

Удивителен финес, емоционален заряд и вокално майсторство - с това впечатлява новата версия на парчето.

"Остани" е една от най-близките до сърцето ми песни. Химнът на вечната любов, нейните превъплъщения и красотата на разбитото сърце. За мен е чест да пея тази песен. Любима, вдъхновяваща, гениална Паша Христова. Поклон", споделя Дара Екимова.

За първи път изпята от голямата Паша Христова през 1971 г. на "Златния Орфей", "Остани" е композирана от пианиста Николай Арабаджиев и е по текст на писателя Димитър Василев. Версията на Дара Екимова е и в изпълнение на бенда на Българското Национално Радио под диригенството на Левон Манукян, който е и неин аранжор.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Специални благодарности на всички, които стоят зад инициативата "Българскатао Коледа": Президенството на Република България, Българското Национално Радио, Нова Телевизия и екипа на Дрийм Тийм.

Официалната премиера на "Остани" е днес, 18 януари, в 10:00 ч. в YouTube канала на Дара Екимова и в българския радио ефир, а аудиото е достъпно във всички музикални стрийминг платформи.