Това лято сбъдна някои от големите мечти на DARA - отведе я на най-престижните фестивали и концерти у нас, беше подгряваща на любимата си група от детството - Black Eyed Peas - и пя на една сцена със суперзвездите на Италия. Ден след старта на третия ѝ сезон като треньор в "Гласът на България", тя представи чисто новото си парче, озаглавено "Заминавам".

"Гъвкава" в творчеството и визията си, DARA е от онези изпълнители, които знаят как да вълнуват своята публика. След успеха на предишния си проект "IN MY HEAD", певицата поднесе музикалната си изненада този път на български език. "Заминавам" е динамично и пулсиращо парче със заложени малки "капани" от емоционалността на DARA.

Музиката и текста на песен тя пише с Venci Venc' и Васил Иванов (Dexter) по време на съвместна сесия в едно от студиата на "Вирджиния Рекърдс". За аранжимента на парчето си партнират Dexter и ALMA, която освен изпълнител и автор, е и много близка приятелка на DARA.

Освен с аудио, съвсем скоро след 25-тия си рожден ден, изпълнителката празнува и с премиера на видеото към новата си песен. Режисиран и заснет от Виктор Милушев, видеоклипът е също толкова контрастен, колкото и парчето - преминава рязко от нежни и ефирни цветове и усещания към бурни емоции, ефекти и хореография. 

Официалната аудио и видео премиера на "Заминавам" бе вчера, 11 септември, в българския радио и ТВ ефир, всички аудио стрийминг платформи и YouTube канала на DARA.

Снимка: Вирджиния Рекърдс