На големия екран Марго Роби се е превъплъщавала в множество различни жени, но като че ли досега нито една от тях не е успяла да се доближи до същността на актрисата, която извън снимачната площадка е известна със своите щедрост и великодушие. Наскоро стана ясно, че в миналото, когато все още е била в началото на своята кариера, неин основен приоритет било се отплати на майка си Сари Кеслър за подкрепата, която ѝ оказала, след като е разбрала, че дъщеря ѝ иска да се занимава с кино.

В свое интервю за сутрешния блок на телевизия CBS, където гостува по повод новия си филм "Барби", предизвикал истински фурор в световен мащаб, блондинката разказа, че когато най-после е направила големия си пробив в индустрията и е започнала да печели добре от ангажиментите си пред камера, първото нещо, което е сторила, било да върне дължимото на жената, заемаща специално място в нейния живот, като изплати цялата ипотека на жилището ѝ.

Вижте снимки >>

"Записвах си всичко, което ѝ дължах", обясни австралийката, допълвайки, че все още пази някъде въпросния лист хартия. "Тя дори заложи дома си, за да ми даде пари, когато имах най-голяма нужда от тях, затова се зарекох, че при първа възможност ще ѝ ги върна всичките. Така един ден, когато разполагах с достатъчно финанси, погасих накуп задълженията на майка ми към банката", разказа звездата, влязла в ролята на популярната кукла, превърнала се в символ на красотата.

"Спомням си колко щастлива бях да я известя, че няма никакви дългове, че те вече не съществуват", сподели тя. "Честно казано, считам, че на мое място всеки би постъпил по същия начин".

Снимка: Getty Images

Преди почти десетилетие сайтът News.com.au първи предаде, че носителката на наградата "Изборът на критиците" е изплатила ипотеката на къщата им Саутпорт, Австралия, равняваща се на половин милион щатски долара, като подарък за шестдесетия рожден ден на нейната майка. По онова време тя тъкмо е получила хонорара си за филма "Вълкът от Уолстрийт", в който си партнира с Леонардо ди Каприо. Именно продукцията на Мартин Скорсезе я изстреля директно на високия холивудски връх на славата, превърнал я в истинска знаменитост.

През 2019 година, Сари проведе специално интервю с наследницата си за австралийското издание на списание "Vogue", като призна, че навремето, когато 12-годишната Марго ѝ споделила, че иска да стане актриса, тя била скептично настроена към мечтата ѝ.

"Мислех, че ще ѝ бъде изключително трудно да изкарва прехраната си с тази професия", признава Кеслър. "Бях притеснена, че възнамерява да поеме по път, който няма да я отведе до сигурно бъдеще. Сега, ако ми каже, че тогава е трябвало да имам повече вяра в онова, което е способна да постигне, ще бъде напълно права. Толкова се гордея с факта, че обича това, с което се занимава, и притежава независимост, за да прави онова, което иска. Все пак към днешна дата тя има собствена продуцентска компания, позволяваща ѝ да избира проектите, в които ще участва".

Снимка: Getty Images

Но добрите дела на Марго не приключват само с този случай. Неотдавна екранния ѝ партньор Райън Гослинг, изиграл Кен в лентата на Грета Гъруиг, обясни, че веднъж седмично колежката му е изисквала от целия екип на продукцията да се обличат в розови дрехи.

"Това бе интересна идея", казва той. "Ако някой не изпълнеше поставеното от нея условие, тя го глобяваше... Постоянно обикаляше снимачната площадка, събирайки пари, които даряваше за благотворителност".