Голямата дъщеря на бившия американски президент Барак Обама - Малия, реши да "скрие" известното си фамилно име на премиерата на дебютния си късометражен филм, който представи на филмовия фестивал "Сънданс". Тя взела това решение в опит да избяга от стигмата, че наследниците на популярните личности по-лесно и по-бързо постигат професионални успехи.

25-годишната Малия написа и режисира "Сърцето", кратък филм за връзката между майка и нейния син. Но вместо да използва фамилията си в надписите, тя избрала да се откаже от Обама и вместо това да използва второто си име, Ан - като Малия Ан.

Решението й предизвика полярни мнения. Едни я поздравиха за желанието й да се развива сама, докато други я обвиниха, че това е опит да се промъкне покрай беседите за известните наследници и техните успехи. Според критиците й действията й нямали смисъл по простата причина, че с каквото и име да се представя, за всички е известно, че това е дъщерята на бившия американски президент.

"Сърцето" е първият филм на Малия, който се появява на фестивала "Сънданс", след като тя стажува в продукция на HBO и работи за продуцентската компания на Харви Уайнстийн. Съобщава се също, че работи като сценарист на сериала "Swarm" на Amazon Prime на Доналд Глоувър.

Откакто семейство Обама напусна Белия дом през 2017 г., Малия и по-малката й сестра Саша се стараят да стоят далече от общественото внимание. И двете завършиха колеж - Малия в Харвард, а Саша в Мичиганския университет - и са започнали собствена кариера.

Малия започна като стажант в научно-фантастичния сериал на Хали Бери по CBS, Extant, когато е само на 15, а две години по-късно става стажант в "Момичетата" на HBO. Девойката също така спечели стаж и в продуцентската компания на Харви Уайнстийн, когато беше на 19 години, в месеците преди избухването на скандала със сексуално насилие през 2017 г. "Тя е просто невероятно талантлив човек. Тя е наистина съсредоточена и работи много усилено. Чувствам, че е някой, който скоро ще създаде наистина добри неща. Нейният стил на писане е страхотен", заяви Доналд Глоувър в интервю за Vanity Fair през 2022 г.