Малката дъщеря на Мишел и Барак Обама беше заснета да пуши на тръгване от плажно парти в Лос Анджелис. От кадрите се вижда как Саша, облечена с горнище на бански и широка пола, си говори и забавлява с приятели на улицата, докато тримата си подават една цигара.

Това със сигурност не е зарадвало родителите й, които са твърдо против вредния навик. Още повече, че самият бивш президент на Америка е споделял, че години наред е пушил по около половин кутия цигари на ден, което истински дразнело съпругата му.

Затова и той се принудил да й обещае, че ще спре, в момента, в който бъде поставено началото на първата му кандидат-президентска кампания през 2009 г. Изпълнил дадената дума, но още тогава даде да се разбере, че не му е лесно и продължава да се бори със зависимостта си.

Снимките на Саша предизвикаха множество коментари, като според потребителите момичето определено видимо не следва здравословните съвети и принципи на родителите си. Преди няколко години сестра й Малия също беше заснета да пуши, докато е в компанията на приятелите си.

Преди време майка им Мишел Обама заяви, че момичетата й живеят заедно в Лос Анджелис, след като всяка от тях е завършила обучението си в университета. Тя разказа и че като малки двете не са се понасяли, но тя е била убедена, че момичетата й ще се сближат като поотраснат и осъзнаят, че са си най-близки.