Дори човек да не знае, че са майка и дъщеря, веднага би отгатнал, че Рийз Уидърспуун и Ава Филип имат роднинска връзка. Всъщност заради младоликия вид на звездата от "Професия блондинка", за която времето сякаш отдавна е спряло, нищо чудно дори да си помисли, че двете всъщност са сестри. Да, актрисата и нейната наследница са поредният пример за правотата на добре познатата ни поговорка, че крушата не пада по-далеч от дървото. Оказва се обаче, че за тях тази сентенция важи с пълна сила и в още един аспект, тъй като освен чисто визуалната им прилика, двете имат много сходни предпочитания, отнасящи се към мъжете в живота им.

Преди ден 21-годишната Ава за първи път сподели със своите над 900 хил. последователи в Инстаграм фотография, разкриваща нейната половинка Оуен Махони, по време на почивката им в Остин, Тексас. На нея двамата се намират на прочутия мост Конгрес Авеню, превърнал се в една от атракциите на града, която туристите посещават, за да наблюдават как множество прилепи излитат изпод конструкцията, издигаща се над река Колорадо.

Вижте кадъра >>

"Очевидно прилепите бяха срамежливи днес, затова ето една наша снимка", гласи посланието към кадъра, от което става ясно, че влюбените не са успели да станат свидетели на гледката, привличаща хората от близо и далеч в столицата на втория по големина щат в Америка.

Ава с майка си Рийз

Снимка: Официален профил в Instagram

Въпреки това изображението бързо привлече вниманието на многобройните почитатели на момичето, които единодушно заключиха, че нейният партньор е копие на баща ѝ. Голяма част от потребителите на платформата веднага споделиха мнението си, че виждат много сходства между мъжа, откраднал нейното сърце, и Райън Филип.

"Поглед в миналото! Все едно гледам младите Рийз и Райън", написа един от феновете ѝ.

"Първоначално си помислих, че това е снимка на родителите ти...", включи се друг.

"Историята се повтаря. Рийз и Райън отново!", присъедини се към тях трети.

Райън Филип и Рийз Уидърспуун

Снимка: Getty Images

Самата Уидърспуун също не пропусна да коментира публикацията, като дори бе сред първите, сторили го. "Обичам ги тези двамата", отбеляза тя. Носителката на награда "Оскар" и бившият ѝ съпруг, който също е холивудска знаменитост, се запознават през 1997 г. на тържеството, организирано по случай нейната 21-ва годишнина.

"Не знам какво ме прихвана, може би бях изпила повече коктейли, отколкото трябваше, но в един момент се обърнах към него и му казах: "Ти си един от подаръците за рождения ми ден". И макар тогава той да се поласка, сега като се замисля, отчитам колко смущаваща е цялата ситуация", разказва Рийз през 1998 г. пред сп. "Jane".

Само година по-късно двамата се сгодяват, но преди още да са успели да разгласят хубавата новина, Уидърспуун забременява с Ава. Три месеца след премиерата на филма "Секс игри", в който си партнират, те вдигат сватба в Чарлстън, Южна Каролина, а след още толкова на бял свят се появява тяхната първородна наследница. През 2003 г. съпрузите посрещат и сина си Дийкън, който към момента се изявява като певец.

Райън Филип и Рийз Уидърспуун

Снимка: Getty Images

Дълго време те изглеждат наистина щастливи заедно, ето защо новината за развода им, който официално бе финализиран през 2008 г., изненада техните почитатели, които не успяха да разберат точната причина за раздялата им, понеже Рийз и Райън имаха различни версии за случилото се.

От десет години насам Уидърспуун е омъжена за агента Джим Тот, от когото има 8-годишен син - Тенеси, докато бившият ѝ мъж все още не може да намери любовта, макар през 2011 г. да му се роди още една дъщеря от краткотрайната му връзка с Алексис Кнап.