Броени дни преди Светлата седмица, на 23-и април, десетки звезди, холивудски знаменитости и голяма част от културния и бизнес-елит ще пристигнат в JOY Station за 15-тата Официална Церемония за връчването на култовите вече Награди на Фондация "Стоян Камбарев" - Наградата за Полет в Изкуството и Наградата за Кино 355!

Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова наградиха визуалния артист Александър Лазарков през 2022 г.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Почетният Председател на Фондацията Президентът Петър Стоянов (1997-2002) и Почетният член Президентът Росен Плевнелиев (2011-2017) подкрепят мисията на Фондацията от самото начало и по традиция участват в Официалната Церемония, като награждават младите талантливи творци. Двамата президенти ще бъдат придружени от очарователните си съпруги Антонина Стоянова и Деси Банова.

Почетният Председател на Фондацията Президентът Петър Стоянов

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Фондация "Стоян Камбарев" се радва на приятелството и подкрепата на видни личности от обществения и културния живот в България, които винаги са част от тази специална вечер, изпълнена с много талант, кино, музика и красота!

Водещият на церемонията Ники Кънчев и откритието на фондацията София Иванова през 2021 г.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Водещ, по добра традиция, ще бъде топ-журналистът Ники Кънчев. След седем-годишно отсъствие, за да зарадва гости и публика с най-големите си хитове на сцената ще се качи Любо Киров, който е и Посланик на Коледната кампания на Фондацията ЕЛХИ НА ТАЛАНТА и ще се включи в Церемонията по връчването на престижните статуетки, за да подкрепи младите открития на Фондацията.

Музикалните звезди на церемонията на наградите за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" през 2017 г.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Бъдещите надежди на българското музикално изкуство - малките суперталанти от вокална група "Бон-Бон" също ще се качат на престижната сцена.

Алина Данчева от "Бон-Бон"

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Богомила Янева от "Бон-Бон"

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Традиционно на сцената ще изгреят и номинираните за Наградата за Полет в Изкуството. Най-младото дарование в света на магията, изумителният Старбой Айвън ще пренесе зрители и гости в света на приказното си изкуството. Със свое естетско лайф изпълнение публиката ще зарадват и победителят в категория "Музика" - Лъчезар Кацарски и неговият бенд.

Музикалното магично шоу на Старбой Айвън

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Гостите ще аплодират и останалите победители в различните области на изкуството през 2024 година и съответно номинирани за Наградата за Полет в Изкуството: прекрасният писател и топ-инфлуенсър Изабел Овчарова-Изи (победител в категория "Литература"), 19 годишната актриса и победител в категория "Кино", която накара Европа да се влюби в нея - екранната Дида от филма "Диада" - Маргарита Стойкова и победителят в категория "Визуално изкуство" - модният дизайнер, който експериментира в различни сфери Невелин Иванов - Нево.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Тази година, носителят на Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев", освен великолепната 3 кг. бронзова авторска статуетка на Кольо Карамфилов, ще получи и значителна парична премия, която водещият Ники Кънчев ще разкрие по време на Церемонията. До този момент, победителят получаваше 3000 лв.

Носителят на Наградата за Кино 355 за 2022 г. - Орлин Менкаджиев, заедно с екипа на филма си "Старецът на телефона", актьора Стефан Мавродиев, Деси Тенекеджиева и продуцента Гари Стреч

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

По традиция почетните членове на Фондация "Стоян Камбарев" ще връчат награди на победителите: дългогодишният градоначалник на София Йорданка Фандъкова, знаковото име в българската политика - Надежда Нейнски и банкерът на всички времена - Левон Хампарцумян. Сред очакваните гости са Министъра на Културата Найден Тодоров, кметът на София Васил Терзев, изпълнителният директор на НФК - Петър Тодоров както и Генералните директор на БНТ - Емил Кошлуков, на БНР Милен Митев и на БТА Кирил Вълчев, които са и основни медийни партньори на събитието.

На живо, по време на Официалната Церемония, публиката за шести път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355. Финалисти тази година са младите филмейкъри Джулия Пъстракова, Теодора Чингарова и Немо Сталтус, а прекрасната статуетка и 15 000 лв. за следващия му филм, на победителя ще връчи холивудската звезда Гари Стреч, който вече е част от семейството на Фондация "Стоян Камбарев".

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Церемонията е само кулминация в целогодишната работа на Фондацията, чиято най-важна мисия и това, което я отличава от всички е, че сбъдва мечтите на младите и талантливи свои лауреати и открития, като осъществява конкретни техни арт проекти и ги подкрепя години напред.

XV Официална Церемония за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" се осъществява с официалната подкрепата на Министерството на Културата, Столична Община и Национален Филмов Център, генералното партньорство на УниКредит Булбанк, ABILICO (новото име на Риск Инженеринг), Разсадник Нановски и Bon Marine и с подкрепата на TECHNOPOLIS, IDEAcomm и шоколодавото изкушение MERCI. Продуцент е Деси Тенекеджиева с нейната компания NOVA film, а зрителите ще могат да гледат бляскавото шоу в средата на май по БНТ.

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

ВИЖТЕ НОМИНИРАНИТЕ ЗА ПОЛЕТ В ИЗКУСТВОТО 2024:

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАГРАДА ЗА КИНО 355:

Абонирайте се и последвайте Фондация "Стоян Камбарев":
Website | YouTube | Instagram | Facebook