Официалната и бляскава 12-та церемония по връчването на култовите вече награди на Фондация "Стоян Камбарев" ще бъде излъчена традиционно в ефира на Българската Национална Телевизия на 19 май от 22:00 часа.

Вижте снимки >>

Културното събитие на годината бе водено отново от безупречния Ники Кънчев и събра в Joy Station заедно родния арт, бизнес и политически елит, който за поредна година застана зад благородната мисия на актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и Фондация "Стоян Камбарев".

Водещият Ники Кънчев и 12-годишното откритие София Иванова

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Продуцентът и председател на Фондацията Деси Тенекеджиева

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Зрителите ще могат да се насладят на страхотно ТВ шоу - музика, кино, красота и талант в чест на феноменалните млади артисти - главни герои на вечерта. Заради тях на една сцена се качиха плеяда от уважавани и знакови личности като Почетният председател на Фондацията - президентът Петър Стоянов, придружен от съпругата си Антонина Стоянова, президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова

Президентите Росен Плевнелиев и Петър Стоянов със съпругите си

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Както и бизнесмените и главни партньори на Фондацията - очарователната Нели Беширова (Риск Инженеринг) и Емил Кайкамджозов (Бон Марин), банкерът Левон Хампарцумян, сем. Гергана и Пламен Ташкови, доц. д-р Тодор Чобанов, маестро Йордан Камджалов, програмният директор на БНТ Ивайло Огнянов, продуцентите Иван Тонев и Валерия Стойкова, известния адвокат Анна Попова, влогърът и кинорежисьор Крис Захариев и класическата дива Мария Славова (и двамата носители на Наградата за Полет в Изкуството в предни години), актьорското семейство Яна Титова и Алекс Алексиев, актрисата-откритие на Стоян Камбарев - Тони Петрова, Жаклин Вагенщайн, Силвия Канин... Зрителите ще видят и Катя и Здравко от дует "Ритон", като една от големите виртуалните изненади на вечерта.

Почетният член на Фондацията - меценатът Нели Беширова

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Виртуозната цигуларка Лора Маркова с Наградата за полет в Изкуството за 2021 година

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Младият кинорежисьор Виктор Иванов получава Наградата за Кино 355 от Председателя на Фондацията Деси Тенекеджиева и продуцента Иван Тонев

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Катя и Здравко от Дует Ритон бяха една от големите виртуалните изненади на вечерта

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Звездни изпълнения с послания и много емоции ще зарадват ТВ аудиторията: магнетичният Орлин Павлов с китариста Мирослав Иванов, прекрасната и чувствена Дивна, 12 годишното варненско очарование и финалист в "Гласът на България" София Иванова, която дебютира и като ко-водещ, един от големите герои на вечерта - виртуозната цигуларката Лора Маркова със София Чернишкова на рояла, както и студентите от департамент "Театър" на НБУ с хореограф номинираната Яница Атанасова.

Орлин Павлов и Мирослав Иванов

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Дивна

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

12 годишното варненско очарование и финалист в "Гласът на България" София Иванова

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Танцовата миниатюра "Полет" на Яница Атанасова

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

На 19 май по БНТ зрителите ще може да видят изумителната 17-годишна цигуларка Лора Маркова, която спечели Наградата за Полет в Изкуството, прекрасната бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и паричен приз от 3000 лв. Пет минутната черна комедия "Да умреш 10 пъти" пък донесе на младия кинорежисьор Виктор Иванов другия голям приз на Фондацията - НАГРАДАТА ЗА КИНО 355, красива статуетка и 10 000 лв. за следващата му лента.

Големите победитела тази година - Лора Маркова и Виктор Иванов

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Президентът Росен Плевнелиев, Деси Тенекеджиева, Лора Маркова, Деси Банова и Маестро Йордан Камджалов

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

12-тата Официална Церемония по връчването на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" предизвика силни емоции не само у двамата големи победители, но и у всички номинирани за Наградата за Полет в Изкуството: Богдан "CHILLDAYS" Плъков (фотограф и криейтив директор), Вълко Чобанов (визуален артист), Александър Тонев (актьор) и Яница Атанасова (съвременен хореограф и танцьор), както на другите двама финалисти за НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 : Елена Чергиланова и Росица Траянова. Всеки един от героите на вечерта си тръгна като победител с впечатляващи специални награди, а именно конкретни арт проекти, които ще бъдат подкрепени от Фондация "Стоян Камбарев": продуциране на филми, спектакли, изложби, концерти, стипендии, покани за международни събития, мастър класове.

Крис Захариев и Богдан "CHILLDAYS" Плъков

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Големи изненади и награди за младите артисти, чрез специални виртуални обръщения предоставиха г-жа Теодора Петкова - Председател на УС и главен изпълнителен директор на официалната банка на Церемонията УниКредит БУЛБАНК, хитовият режисьор на UNIVERSAL и член на международното жури на Награда за Кино 355 - Дон Майкъл Пол, който се включи от Холивуд, един от най-известните кастинг директори в Англия Марк Самърс и пианистът Светослав Тодоров (Star Platform) носител на Наградата за Полет в Изкуството 2018, които се включиха от Лондон.

Теодора Петкова - Председател на УС и главен изпълнителен директор на официалната банка на Церемонията УниКредит БУЛБАНК

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с генералната подкрепата на НАЦИОНАЛЕН ФОНД КУЛТУРА, Министерството на Културата, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, РИСК Инженерин и БОН МАРИН , благодарение на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Резидънс, Технополис, MARS Armor и с партньорството на IDEAcomm, Метрореклама, SSG, Prime Development, UFO Film and Television Studio, ARS Digital Studio, ALLDENTAL, Винарска изба Катaржина Естейт, VIP Security, Red Devil, MERCI, Pernod Ricard Bulgaria, изворна вода Балдаран, ядки Rois, кино- литературен фестивал Cinelibri, Gledam.bg, издателство Мусагена и много приятели и медии. Официален дизайнер е Анелия Петкова / Bridal Fashion. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

На финала на грандиозния спектакъл, който можете да проследите на 19 май от 22.00 часа по БНТ

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"