"Отново за учебната година разкри училището днес врати. Звъни звънец из цялата родина- в села и градове, навред  кънти." Елисавета Багряна

С първия учебен звънец, прозвучал вчера в хиляди училища из страната, лятната ваканция на малчуганите официално приключи и сега отново дойде времето, в което те трябва да заемат своите места по чиновете. А някои от тях за първи път ще застанат пред черната дъска. 15-и септември безспорно е дата, изпълнена с вълнение, при това не само за най-малките, но и за големите, които, изпращайки наследниците си, се връщат назад във времето, спомняйки си с умиление за собствените си безгрижни дни, прекарани в класната стая.

Разбира се, родителите сред популярните лица от родния шоубизнес не правят изключение. Напротив, те също са обзети от трепет, наблюдавайки как децата им поднасят с уважение цветя на своите преподаватели или радостно поздравяват съучениците си, изгарящи от нетърпение да им разкажат как са изкарали жаркия сезон.

Вижте снимки >>

Както традицията повелява, и този път много от българските звезди споделиха в социалните мрежи снимки, с които направиха последователите си в платформата съпричастни своето щастие. Така например Ивайло Захариев, който се завърна на малкия екран в сериала "Пътят на честта", качи в личния си Инстаграм профил кадър, на който позира пред обектива с двете си момчета - Филип и Дамян. Миналата есен малкият му син все още нямаше 7 г., затова само пожела "На добър час" на своя батко, но сега и той прекрачи прага на учебното заведение с раница на гръб, готов за нови и непознати приключения.

"Личи ли, че тазгодишният ми първолак си напълни бузите с бисквитката от новата му госпожа? Вече с двама ученика си е друго", написа към поста си актьорът, подготвящ се за втора сватба, която ще се състои в края на този месец.

Първи стъпки по пътя на просветата направи и наследникът на Асен Блатечки и Диляна Попова, които публикуваха редица изображения и кратки видео клипове в социалната мрежа, запечатали постъпването му в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. На някои от тях обаче малкият Борил, опознаващ двора на сградата, в която през следващите месеци ще трупа знания, като че ли изобщо не споделя ентусиазма на своите майка и баща.

Снимка: Официален профил в Instagram

За разлика от него, щерката на Славена Вътова, която за последно бе част от журито на "България търси талант", влезе в първи клас с усмивка на лице. Най-красивата жена у нас за 2006 г. разкри във виртуалното пространство ентусиазма, с който държащата буквар в ръце Ема започва своето образование.

Ваня Джаферович и съпругата му за трети пореден път придружиха дъщеря си Леа на тържеството, бележещо старта на учебната година. Специално по този повод бившият футболист се прибра за кратко от Камбоджа, където в момента снима новите епизоди на риалити предаването "Survivor", които се очаква да тръгнат по телевизията през 2022 г.

"Първи учебен ден е, а аз не знам в кой клас е. Аз ли съм на училище, те ли са... както и да е, важно е, че е много хубаво", гласи посланието му към поредица от трогателни фотографии от празненството.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Бъди здраво, мило мое момиче! Умна и ученолюбива си и знам, че с всичко ще се справиш (Сълзи на очите и буца в гърлото)", пожела ѝ на свой ред Евгения.

Венета Райкова честити първия учебен ден Патрик в социалните мрежи, въпреки че, както самата тя отбеляза, тази година шестокласниците не бяха приветствани с официална церемония. 

"Това обаче няма да попречи на отличното настроение и емоции!", уточни блондинката, която пожела още успешна нова учебна година и здраве на всички деца.

Вижте в галерията ни останалите знаменитости и техните деца, които вече тръгнаха на училище.