Факт е, че напоследък БГ звездите кръщават децата си с традиционни български имена, в които няма нищо необичайно. Кои обаче отглеждат под покрива си деца с имена на холивудски звезди, римски пълководци, ирландски светци, издава Монитор.

Софи Маринова обяснила на родата и на приятелите си, че когато преди 10 години се родил синът й Лоренцо, тя била лудо влюбена в холивудската звезда Лоренцо Ламас. Ромската перла решила, че ако кръсти сина си на актьора, и той като него ще стане мускулест красавец, който ще воюва с лошите.
 
11-годишният Роже ­ - син на водещия от bTV Робин Кафалиев, е орисан от самото си раждане да има име, започващо с буквата Р. И таткото, и майката Рени, че и колата, с която семействоро разполагало, когато той се раждал, започвала с Р ­ „Рено“. Едната баба също имала име с Р - ­ Режинка. Момчето било кръстено с това име и поради още една причина. Когато Робин се запознал със съпругата си, двамата много харесвали френската кинолегенда Брижит Бардо, която пък по това време била омъжена за френския режисьор, актьор, продуцент и журналист Роже Вадим.

Имената на близначките на Камелия Тодорова - Рахел-Лилия и Мириам-Ребека - са вдъхновени от библията. Момичетата са от брака на певицата с немския продуцент Майкъл Кунтсман, който почина през 2006 г. Рахел завършва Музикалната академия в София като певица. С творческия псевдоним Рейчъл Роу пробва да направи няколко парчета – и сама, и в дует с известната си майка.

На римския пълководец Марк Антоний е кръстен тригодишният син на Кали и бизнесмена Антон Краус. Пълното име на детето е Марк Антон Антонов Краус. Майката не крие, че с половинката й харесвали пълководеца и не се поколебали да кръстят детето си на него. „Той е една от най-романтичните фигури в римската история”, твърди Кали.

Спорно е на кого е кръстила дъщеря си фолкпевицата Мария. 4-годишното момиченце се казва Марая. Според официалната версия това е съчетание между името на майката и това на свекървата – Марина. Според други слухове Мария много харесвала звездата Марая Кери. Тя кръстила дъщеря си на нея с надеждата един ден и тя да покори световната музикална сцена.

Най-голямата радост в живота на журналистката Венета Райкова е 3-годишният є син Патрик. Когато тя и съпругът й Тишо станаха родители през февруари 2009-а, имаше предположения, че момченцето е кръстено на Патрик Суейзи. „Не сме писали детето на някой холивудски актьор или нещо подобно. Просто името ни харесваше”, обясниха тогава родителите. Всъщност Патрик било предложение на таткото Тихомир. Първата идея за име на наследника било Марк.

Вижте снимки на ВИП децата с нестандартни имена >>