Рапърът Дрейк бе отстранен от делото, заведено след трагедията на фестивала Astroworld, при която загинаха 10 посетители на концерта, съобщава Sky News.

Семействата на загиналите в тълпата по време на концерта, както и стотици ранени, съдиха звездата и колегата му Травис Скот, твърдейки, че изпълнителите са отговорни за многото струпване на хора на едно място, довело до смъртта на десетки.

Припомняме, че Дрейк се появи като гост по време на концерта на Скот в Хюстън, Тексас, на 5 ноември 2021 г. Заради прекаленото струпване на хора на възраст от 9 до 27 години, няколко души починаха от компресионна асфиксия, която експертите по-късно оприличиха на смачкване от автомобил.

По време на съдебно заседание в Хюстън миналата седмица щатски окръжен съдия премахна Дрейк от делото. Адвокатите на канадския рапър заявиха по време на предишно изслушване, че той не е участвал в организирането на концерта и затова не носи отговорност за смъртните случаи и нараняванията. По време на показанията, които даде през ноември в Торонто, Дрейк коментира, че не е знаел, че хората всъщност не са могли да дишат.

Интересното е, че след разследването на полицията в Хюстън и срещу Травис Скот не са повдигнати обвинения. През юни голямото жури отказа да повдигне обвинения срещу него и още петима души по каквито и да било наказателни обвинения, свързани със смъртоносния концерт.