Джеф Бриджис разкри в скорошно интервю пред "The Independent" как здравословните му проблеми са го измъчил докато води дъщеря си Хейли Роузлуиз Бриджис по пътеката към олтара на сватбата й през август 2021 г.

Бриджис беше диагностициран с нехочкинов лимфом през октомври 2020 г., а по-късно, през януари 2021 г. прекара Covid-19. Той обяви по-късно миналата година, че ракът му е в ремисия.

"Първата цел беше колко дълго мога да издържа прав", каза брилянтният актьор пред "The Independent".

Според носителя на "Оскар" тогава той е могъл да стои прав само 45 секунди. След това той работи с треньор, за да увеличи броя на стъпките, които може да направи, и да стабилизира дишането си, докато използва кислородна помощ.

Бриджис обясни: "Най-накрая, един ден си казах: "Може би мога да го направя. И се оказа, че не само трябва да я заведа до пътеката, но трябва да изпълня и сватбения танц. Това беше страхотно". 

Дъщеря му Хейли се омъжи за дългогодишната си любов Джъстин Шейн в "Kestrel Park" в Санта Инез, Калифорния.

В речта си Бриджис казал, че зет му го обичат и децата, и кучетата и това а достатъчен атестат, че е прекрасен човек. 

Бриджис сподели пред "People" през май 2022 г., че е прекарал почти пет месеца в болницата.

"Нямах никакви защити. Това прави химиотерапията - лишава ви цялата имунна система. Нямах с какво да се боря", каза той. "COVID направи ракът ми да изглежда като нищо."

Той каза, че не можел да се преобърне в леглото, без да извика сестрата да му помогне с кислорода. "Бях доста близо до смъртта. Лекарите ми казваха: "Джеф, трябва да се биеш. Ти не се биеш. Бях готов да тръгна. Танцувах със смъртта и живота", каза той.

Снимка: Getty Images