Дженифър Анистън помага за събирането пари за облекчаване от коронавируса по уникален начин, предава в. "Independent".

51-годишната звезда пуска на търг своя емблематичен гол портрет, заснет преди 25 години, в помощ на кампанията "RADArt4Aid".

Вижте снимки на Джен >>

Бившата съпруга на Брад Пит лично сподели новината в своя Инстаграм профил, където публикува кратко видео, разкриващо как фотографът Марк Селинджър проявява въпросното изображение в тъмна стая.

Именно той е човекът, който през ноември 1995 г. заснема черно-бялия кадър, показващ Джен без дрехи, прикриваща тялото си с кръстосани крака. По онова време, година след старта на сериала "Приятели", той е бил нает да направи фотосесия на актьорите от хитовото шоу.

Към момента най-високата оферта възлиза на 6.5 хил. щатски долара, равняваща се на 5.2 хил. британски лири.

"Скъпи мои приятели, Селинджър си партнира с "Red Carpet Advocacy" и аукционната къща "Christie's", за да продаде 25 от своите портрети, включително и моя, за облекчение на последствията от Covid-19. Всички приходи от продажбите ще бъдат предоставени на клиниките "NAFC", които предоставят безплатни тестове за новия коронавирус, както и грижи за недооценените медици в цялата страна. Благодаря ти, Марк, за това, че ми позволи да бъда част от това", написа Джен в платформата.

Публикацията ѝ получи над 1 млн. и 200 хил. харесвания, а в коментарите към нея се включиха множество популярни личности, подкрепящи начинанието.

"Красива снимка", написа Рита Уилсън.

"Това е страхотно, благодаря ти", включи се и Дженифър Гарнър.

Обяснявайки за търга пред "Christie's", в който ще се предлагат още 24 портрета - включително на Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Лени Кравиц, Опра Уинфри и др., Селинджър сподели, че още от първия миг, в който е видял Анистън, е знаел, че тя ще постигне голям успех в кариерата си.

"Когато я срещнах, просто знаех, че ще бъде звезда. Беше странно усещане, сякаш я познавах... или поне исках да я познавам. Веднага след края на фотосесията препоръчах Джен за корицата на сп. "Rolling Stone", която, разбира се, тя получи. След това с нея сме работили заедно много пъти. Тя е изключително лоялна и все така прекрасна както в деня, в който се запознахме", споделя Селинджър.