Трудно би се намерил човек, който да отрече, че дори на 51 г. Дженифър Анистън изглежда просто невероятно. Още откакто за първи път се появи на малкия екран като Рейчъл Грийн в хитовия сериал "Приятели", актрисата плени сърцето на публиката и от тогава до сега отказва да го пусне. Годините може и да се нижат една след друга, но хорското възхищение към Дженифър единствено нараства.

От ден на ден актрисата сякаш става все по-привлекателна. Разбира се, прекрасната ѝ визия, както и перфектната ѝ фигура, позволяваща ѝ да носи секси тоалети по бляскавите събития, на които присъства, са резултат на постоянни усилия и добра поддръжка.

Вижте снимки на Дженифър >>

Близките на Анистън са наясно със страстта ѝ към тренировките, която е толкова голяма, че неведнъж я е навеждала на мисълта да отвори собствен фитнес център. Макар и да все още да не е осъществила идеята си, интензивните упражнения продължават да присъстват в ежедневната ѝ програма, превърнали се в неин начин на живот.

Вярно е, че бившата съпруга на Брад Пит не е като повечето си колежки, които заливат мрежата със снимки, показващи как се потят в спортните си екипи, но личният треньор на Джен - Леон Азубуйк, казва, че дните, в които тя не посещава фитнес залата, са голяма рядкост... Това се случва предимно когато е заета със снимките на поредната продукция или трябва да посети церемония по връчването на някоя награда.

Но вместо да изпълва стената на своя Инстаграм акаунт с кадри на велоергометъра, например, звездата от "The Morning Show" предпочита да остави тялото ѝ да говори само за себе си, без сама да си прави излишна реклама. Методът ѝ определено работи, защото много хора искат да разберат какво включва тренировъчната ѝ програма.

Преди обаче да ви разкрием кои са упражненията, помагащи ѝ да запази страхотната си форма, добре е да знаете, че тя притежава желязна воля и никога, ама никога, не си позволява да хитрува, заменяйки спорта, да речем, с релаксираща вана. Ако искате добри резултати, трябва да бъдете точно толкова постоянни, колкото е тя самата, без да търсите оправдания, за да пропуснете дори веднъж времето за физическа активност. Джен не си казва "Утре ще наваксам и за днес", а когато графикът ѝ гъмжи от ангажименти и тя не разполага със свободно време през деня, тогава става призори, за да работи над тялото си.

Ето какво съветва Леон онези, които искат да постигнат нейната фигура:

Загрявка

Много хора прескачат предварителната загрявка, пренебрегвайки значимостта ѝ. Всъщност, тя е от изключително значение за ефективната тренировка, а нейното пропускане може да се окаже сериозна предпоставка за травма или контузия, особено ако не се внимава. И както апетитът идва с яденето, така и разтягащите упражнения могат да възвърнат нужния тонус и изгубеното желание за движение. Дженифър загрява в продължение на 15 минути.

Подскоци

След това за кратко прави йога и завършва с високи подскоци, плавно преминаващи в Джъмпинг Джак - подскок с разтваряне на ръцете и краката, а на финалната права скача на въже, макар в началото това изобщо да не ѝ е допадало... Днес обаче е истински специалист.

Бокс

След долната част на тялото, логично е да дойде ред и на горната. Боксът е едно най-подходящите занимания за тази цел, защото ефективно натоварва необходимите мускулни групи и поддържа стегнати ръцете, а умерените тренировки също така помагат на дамите за по-изящен гръб. Истината е, че Анистън е голям привърженик на бойния спорт и често слага емблематичните червени ръкавици, раздавайки крошета по боксовата круша.

"Освен че е полезен за сърцето, боксът влияе добре и на ума. Чрез него човек може да разтовари съзнанието си, освобождавайки се от натрупаното напрежение, а като бонус има възможността да си представя, че удря някой конкретен човек, към който изпитва непоносимост", казва треньорът ѝ.

Планк

Когато реши да разнообрази програмата си обаче, Джен се насочва към гирите или прави планк - изометрично упражнение, предназначено за подготовка на специалните части в армията, което на пръв поглед изглежда измамно лесно, но далеч не е. С него тя стяга коремните си мускули, укрепва бедрата и в същото време извайва раменете си.

я се справя с всяко упражнение, което ѝ дам, и сякаш нищо не е в състояние да я изплаши. За нея планкът не е никакъв проблем, лесно успява да го изпълни в продължение на цели три минути", споделя Леон.

Натоварване на различни мускулни групи

От понеделник до събота нейният треньор ѝ възлага упражнения за натоварване на различните мускулни групи. Точно така, Анистън е във фитнес залата шест пъти седмично, като всеки ден се съсредоточава върху различна зона от тялото си. Както Леон отбелязва обаче, много е важно човек да внимава с тренировките и да не се претоварва.

Азубуйк казва, че най-трудната част от работата с актрисата е намирането на нови начини, посредством които да я тества.

"Това е една жена, която винаги е изглеждала невероятно, а аз имам задачата да ѝ помогна да поддържа този вид максимално дълго."