Джеймс Бонд надделя над Индиана Джоунс и Джейсън Борн, за да бъде обявен за любим филмов герой на почитателите на киното, пише в. "Мирър", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания, предаде БТА.

Допитването на Шоукейс Синемас показва, че прочутият агент 007, в чийто образ в последно време се превъплъщава актьорът Даниъл Крейг, лежи на сърцето на една от всеки пет анкетирани дами. Джеймс Бонд е получил 24 процента от общия вот, следван от Индиана Джоунс с 19 процента и Робин Худ и Супермен, които си поделят по 10 процента.

Колкото до филмовите злодеи, любимец на феновете на киното е Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата", следван от Дарт Вейдър и Жокера.

"Джеймс Бонд е неизменно присъствие в британското кино от десетилетия и изглежда повече от логично преди предстоящото излизане на новия филм от поредицата "Смъртта може да почака" именно той да бъде избран за любимия екранен герой", казва Марк Барлоу от Шоукейс Синемас.

"Едва ли някой ще оспори и първенството на Ханибал Лектър сред филмовите злодеи. Тези типове персонажи са създадени за големия екран", допълва Барлоу.