Холивуската звезда Джеймс Франко призна, че е правил секс с ученички от неговото актьорско училище. Това става почти четири години след обвиненията в сексуално посегателство, което няколко от тях отправиха към него през 2018 година.

През юли той се съгласи да плати 2,2 милиона долара (1,6 милиона британски лири) в извънсъдебно споразумение, но официално не говори за това дали е виновен или не.

Сега пред "The Jess Cagle Podcast" по "SiriusXM" той сподели, че докато е преподавал в "Студио 4" наистина е спал с ученички и това е грешно. Уточни, че не открил школатас цел да примамва жени за секс.

Актьорът каза, че е мълчал толкова дълго време, защото "имаше хора, които бяха разстроени от мен и трябваше да се смиря".

Сара Титър-Каплан и Тони Гаал, които посещавали вече несъществуващата школа на Франко, тогава заявиха, че "той подложил няколко млади жени на сексуална експлоатация в името на образованието". В колективния иск, заведен в Лос Анджелис през 2019 г., се твърди, че той злоупотребява с позицията си.

Един от сегментите в обучението в актьорската школа на Франко е така нареченият клас по "Секс сцени", в който учениците са насърчавани да "рискуват с телата си". Това означавало да снимат сцени, в които те са съвсем голи, без специалното бельо с телесен цвят, което по принцип се използва в такива моменти пред камера. Или пък им махал предпазителя, който актьорите слагат в такива ситуации на интимните си части. Той също така им обещавал да ги уреди с роли във филмите му. Записалите се за майсторския клас, плащали по 750 долара за него.

Когато обвиненията се появиха за първи път, Джеймс каза, че те "не са точни".

Но в крайна сметка плати обезщетения на Титър-Каплан и Гаал, както и на други студенти, които подадоха жалби.

 

В откъси от подкаста, публикувани в сряда, 43-годишният Франко каза, че се възстановява от сексуална зависимост още от 2016 г. и историята с ученичките свършила добра работа за това да го промени.

Запитан как е могъл да не е наясно с взаимоотношенията учител-ученик, тойотговори: "По онова време не мислех ясно".

Франко беше номиниран за най-добър актьор на Оскарите през 2011 г. за главната си роля в "127 часа", режисиран от Дани Бойл.