Джон Траволта почита покойния си наследник Джет на 30-ия му рожден ден.

68-годишният актьор публикува в Инстаграм прочувствен пост към Джет, за да си спомни за сина си, който е от покойната му съпруга Кели Престън.

Звездата от "Брилянтин" публикува снимка, показваща го заедно с и детето му в тийнейджърска възраст, към която той написа в описанието:

"Най-скъпият ми Джети, липсваш ми повече, отколкото може да се каже с думи. Мисля за теб всеки ден. Честит рожден ден. С любов, татко."

Джет почина през януари 2009 г., докато бе на почивка със семейството си на Бахамите. Тийнейджърът е ударил главата си във ваната, след като е получил припадък.

Рожденият ден на Джет идва по-малко от три месеца преди втората годишнина от смъртта на Престън, която издъхна през лятото на 2020 г. след двегодишна битка с рака на гърдата. Тя беше на 57 години.

"На сутринта на 12 юли 2020 г. Кели Престън, обожавана съпруга и майка, почина, борейки се две години с рака на гърдата", заяви ексклузивно пред сп. "People" представител на семейството.

"Избирайки да запази борбата си в тайна, тя се подлагаше на лечение от известно време, подкрепяна от най-близките си роднини и приятели", продължава представителят. "Тя беше светла, красива и любяща душа, която се грижеше за другите и която вдъхваше живот на всичко, до което се докоснеше. Семейството ѝ моли за разбиране на нуждата им от уединение в този момент."

Траволта, който е бил женен за Престън в продължение на почти три десетилетия, потвърди смъртта на съпругата си в прочувствен пост в Инстаграм.

"Съобщавам ви, че прекрасната ми съпруга Кели загуби двегодишната си битка с рака на гърдата. Моето семейство и аз завинаги ще бъдем благодарни на нейните лекари и медицински сестри в раковия център, на всички медицински центрове, които й помогнаха, както и на многобройните й приятели и близки, които бяха до нея", написа той.