В шоубизнес средите на Холивуд отдавна се носят легенди за щедростта на Джордж Клуни. Нещо повече, от вече седем години насам хората коментират една конкретна история, описваща неговото великодушие. Според нея актьорът е дал на всеки от своите 14 най-близки приятели по 1 милион долара. И въпреки че от край време се говори за този случай, звездата от "Бандата на Оушън" не е потвърждавал нейната истинност... поне до този момент.

В специално интервю за новия брой на сп. "GQ", озаглавен "Мъж на годината", съпругът на Амал най-после официално призна, че случилото се не е лъжа или измислица. Той разкри, че през 2013 г. е събрал в дома си своите приятели и им е дал куфарчета, пълни с банкноти, чиято обща стойност е наброявала 14 млн. щатски долара - по 1 млн. за всеки.

Вижте снимки на Джордж и Амал >>

По онова време филмът "Гравитация", в който артистът си партнира със Сандра Бълок, вече се е превърнал в абсолютен хит, изпълващ киносалоните по цял свят с посетители, въпреки скептичните прогнози на студиото, вещаещи му провал в бокс-офиса. Така Клуни, който още в началото се е съгласил да застане пред камера срещу процент от печалбата на лентата, вместо да прибере предварително уговорен хонорар, е получил повече пари, отколкото е очаквал.

Пред изданието Джордж сподели, че понеже в онзи период все още е бил ерген, без намерение за промяна в семейното си положение, въпреки че току-що е срещнал привлекателната правозащитна адвокатка, той е взел решението да раздаде новопридобитата сума.

Снимка: Getty Images

Любопитен факт е, че точно 1 година след доброто си дело, на 27 септември той минава под венчилото. Но въпреки това не се разкайва за постъпката си и признава, че не съжалява за нито един раздаден цент.

"Тези момчета ми помагаха с каквото могат в продължение на 35 години от живота ми. Спомням си, че си помислих: "Нямаше да имам нищо от това, ако не бяха те". С тях сме наистина близки. Ако ме блъсне автобус, всички те ще са включени в завещанието ми. Разсъждавайки над това си казах: "Е, защо, по дяволите, да чакам да ме блъсне автобус?".

Джордж и Амал Клуни

Снимка: Getty Images

Джордж разказа, че е натоварил парите в брой на микробус с надпис "Цветар", който е наел, като ги е закарал в къщата си в компанията на своя асистент и двама охранители, за всеки случай. Прибирайки се, той ги е разпределил в 14 куфарчета и се обадил на приятелите си, молейки ги да отидат в жилището му.

След като те се събрали, Клуни им показал специална карта на Земята, с предварително заградени места, които е посетил, благодарение на тях.

"Как се отплаща човек на хора като вас? Какво ще кажете за 1 милион долара?" Това им казах", спомня си Джордж.

Джордж и Амал Клуни

Снимка: Getty Images