Американският актьор Джордж Клуни ще режисира американския римейк на френския шпионски трилър "Отдел "Фалшива самоличност", съобщи АФП. Началото на проекта за американския "Отделът" ("The Department") бе обявено от платформата Шоутайм (Showtime) и френските продуценти на оригиналния сериал.

Снимка: БНТ

Този "шпионски трилър ще се развива в света на американските тайни служби и в настоящия геополитически контекст и ще се основава на разкази на бивши агенти на ЦРУ", се посочва в комюнике на френските продуценти. Снимките започват тази година.

Джордж Клуни ще е и копродуцент на сериала в САЩ.

Няма информация за това кога се очаква да бъде излъчван сериалът в САЩ.

Снимка: БНТ

"Не бихме могли да си представим по-добър рекламен афиш от Джордж Клуни и Шоутайм за северноамериканската версия на "Отдел "Фалшива самоличност", каза Гийом Помиер от френския продуцентски екип.

"Отдел "Фалшива самоличност" на "Канал +" бе купен и излъчван в над 100 държави (сред които и в България от БНТ - бел.ред.) и получи висока оценка от френското разузнаване за реалистичното представяне. Режисьор на сериала, чиято премиера бе през 2015 г. и досега има пет сезона, е Ерик Рошан.

Снимка: БНТ

Във филма като джихадист се снима и Захари Бахаров в третия сезон на сериала. Участвали са в сериала и Александър Сано и Башар Рахал.