Дизайнерът Джорджо Армани е сред десетките хора, принудени да напуснат през нощта вилите си на курортния остров Пантелерия, близо до Сицилия, заради два горски пожара, съобщи италианската преса. Пожарникарите вече почти са се справили с бедствието.

На разпространена снимка пламъците изглежда сякаш обхващат вилата на Армани, но от пресслужбата му уточниха, че огънят не е навлязъл в имота. Моделиерът и гостите му са се евакуирали на корабче в пристанището.

Салваторе Кочина, който ръководи службата за гражданска защита, каза, че има съмнения, че двата пожара да са предизвикани от палеж. Огнеборците са използвали самолети на "Canada Air" в помощ на наземните екипи. Според властите няма унищожени сгради.

Кметът на острова Винченцо Кампо каза пред АНСА, че две летателни средства са взели участие в гасенето на пожара по трудно достъпните терени. Вятърът, който го разпространяваше, вече е намалял.

Остров Пантелерия е разположен между Сицилия и Тунис, предава БТА. Той е популярен морски курорт и туристическа дестинация с много археологически обекти и природни забележителности.

Снимка: Getty Images