Джош Хартнет публично сподели щастливата новина, че двамата със съпругата му Тамсин са станали родители за четвърти път. Това се случи във вечерта преди церемонията по раздаването на наградите на Гилдията на актьорите, която се състоя през уикенда.

"Имам четири деца, живея на село. Зает съм или с работа, или се грижа за тях", каза той и допълни, че е приятно изненадан от възобновения интерес към него.

Актьорът, който в миналото се срещаше със супермодела Жизел Бюндхен, беше на церемонията като част от каста на филма на Кристофър Нолан "Опенхаймер".

Филмът спечели наградата за изключително представяне на актьорски състав във филм.

"Да бъда във филма с тези актьори и просто Крис да реши да ме избере да играя тази роля беше моя цел. Беше много забавно, докато правехме филма, а след това да бъде толкова феноменално приет и да бъде номиниран от колегите ни във всички категории, е страхотно", обясни актьорът.

Джош със съпругата си Тамсин

Снимка: Gareth Cattermole/Getty Images

Хартнет е най-известен с участието си във филма "Пърл Харбър" от 2001 г., в който участват Бен Афлек, Кейт Бекинсейл и Дженифър Гарнър.

Той рядко снима, тъй като прекарва по-голямата част от времето си в Англия със семейството си.

Двамата със съпругата му се ожениха през 2021 г., след като се запознаха на снимачната площадка на The Lovers.

Първото им дете е родено през 2015 г., след това имат още едно през 2017 г. и трето през 2019 г.

Специалисти предвещаваха на Джош дълга кариера в Холивуд, но той обърна гръб на индустрията в средата на 2000-те.

През 2021 г. актьорът разкри истинската причина, поради която се оттегли от кариерата си в високобюджетни филми и пое в посока на по-арт и по-малки проекти.

"Беше най-доброто нещо за психичното ми здраве и кариерата ми да държа Холивуд на разстояние... За щастие мисля, че се докоснах до това рано в живота си: става въпрос за създаване на добър семеен живот и възможност да правите филми, които харесвате, което е голяма привилегия", разказа тогава Хартнет.

Все пак той разкри, че единствената роля, за която съжалява, че не е приел, е тази, която прие Хийт Леджър във филма "Планината Броукбек".

Той обясни, че първоначално е трябвало да участва в драмата с Хоакин Финикс. Но в крайна сметка ролите били предложени на Леджър и Джейк Гиленхал, които получиха много похвали и награди за играта си.

Друга голяма роля, която е отказал, е тази на Батман в трилогията на Кристофър Нолан, която в крайна сметка отиде при Крисчън Бейл.