Джулия Робъртс и Шон Пен минаха по червения килим в шикозни костюми за премиерата на политическия трилър "Gaslit" в Ню Йорк в понеделник вечер. Лимитираният тв сериал разказва за аферата "Уотъргейт".

54-годишната Робъртс играе информаторката Марта Мичъл, а Пен е в ролята на съпруга й, главния прокурор Джон Мичъл. Към тях в "Gaslit" се присъединяват Дан Стивънс и Бети Гилпин, които играят съответно Джон и Мо Дийн. 

Embed from Getty Images

В интервю за вестник "The New York Times", което беше публикувано в петък, Робъртс, която участва и в предстоящия романтичен комедиен филм "Билет до рая", който трябва да излезе през октомври, каза, че наистина се радва на последните си филмови и телевизионни проекти.

"Да премина от Джон и Марта Мичъл в "Gaslit", да играя с най-великия драматичен актьор, за мен, от моето поколение Шон Пен, и след това да тичам из Австралия с Джордж Клуни, участвайки в тези много забавни сцени в " Билет до рая" - живея актьорските си мечти!", призна тя.

Актрисата също така разкри защо не се е снимала в романтични комедии през последните години - не са й допадали сценариите.

"Ако бях чела нещо на нивото на писане като "Нотинг Хил" или "Сватбата на най-добрия ми приятел", щях да го направя. Такива предложения нямах до момента на "Билет за рая", който току-що завърших, Ол Паркър е сценарист и режисьор на филма".

Робъртс и Клуни са разведена двойка, която се опитва да попречи на дъщеря им (Кейтлин Девър) да направи същата грешка, като тяхната, след като тя решава да се омъжи за непознат по време на пътуване до Бали с най-добрата си приятелка Рен (Били Лурд).

Трансформацията на Шон Пен за "Gaslit" била толкова сложна, че Джулия Робъртс казва, че понякога не го виждала "в продължение на седмици". Там той е с тежък грим като Мичъл, възрастен човек, и е трудно разпознаваем.

"Когато отивах на работа, той вече изглеждаше като Джон Мичъл и когато си тръгвах, той още не се беше разгримирал и така не виждах Шон Пен често", добави тя.