Джулия Робъртс за първи път коментира смъртта на бившето си гадже Матю Пери, който преди месец беше открит мъртъв в дома си.

56-годишната актриса разказа за спомените си от звездата от "Приятели", в интервю, което даде по повод новия си филм "Leave the World Behind".

В интервю за "ET" Робъртс сподели, че изпитва "само добри мисли и чувства" към покойния си колега, с когото имаше 2-месечна връзка.

Двойката се запознава, когато през 1996 г. носителката на "Оскар" е поканена като гост-звезда в хитовия ситком "Приятели". Тя играе съученичка на героя на пери, Чандлър Бинг, с когото той си е направил нелепа шега.

"Внезапната смърт на толкова млад човек е сърцераздирателна. Мисля, че подобно нещо ни помага да оценим това, което имаме, и да продължим по положителен начин, доколкото можем", сподели Джулия.

Покойният актьор написа за връзката си с Робъртс в мемоарите си. В книгата Матю разкрива, че е бил романтик по душа, удивлявайки актрисата от "Хубава жена" преди първата им среща.

"Изпратих й три дузини червени рози и картичката гласеше: "Единственото по-вълнуващо нещо от перспективата ти да участваш в шоуто е, че най-накрая имам извинение да ти изпратя цветя", написа той.

Така между двамата започва интензивна комуникация чрез факс, на който си изпращат съобщения един към друг. И допреди старта на снимките на епизода на "Приятели" те вече са двойка.

Несигурността на Матю обаче се оказва пречка на щастието им.

"Два месеца по-късно бях необвързан. Срещата с Джулия Робъртс беше твърде много за мен. Постоянно бях сигурен, че тя ще се раздели с мен. Защо не би? Не бях достатъчен; Никога не бих могъл да бъда достатъчен; Бях сломен, огънат, необичан", написа актьорът.

"Затова, вместо да се изправя пред неизбежната агония от загубата й, аз скъсах с красивата и брилянтна Джулия Робъртс", допълва още той.