Доказан факт е, Аделмо Форначари и българската публика споделят една дълга и взаимна любов, коментират от "София мюзик ентърпрайсис", които водят италианската звезда у нас. Концертът му е на 23 юни в зала 1 на НДК.

Това ще е петото му идване у нас - след дебюта в далечната 2002 г. - и по думите на мениджъра му, той и за миг не е помислял да подмине България в маршрута на грандиозното си световно турне тази година (34 концерта в 13 държави), защото "там хората са топли и емоционални като италианците".

В дългата си и бляскава кариера Дзукеро умело навигира из блуса, госпъла, соула и рока, инжектирайки в изпълненията си неповторимата италианска душа и страст, като никога не оставя публиката безразлична.

Снимка: Getty Images

Хитовете му са много ("Senza una Donna (Without a Woman)", "Il Volo", "Baila (Sexy Thing)", "Occhi"...), а дуетите с други звезди - неизброими, от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до Би Би Кинг, Брайън Адамс и Брайън Мей. Интересно е и че Дзукеро беше единственият европейски музикант, участвал във "възкресяването" на световноизвестния фестивал Уудсток през 1994 г. А албумът му "Blue" (1988 ) е най-продаваният в историята на италианската поп музика.

Последният му студиен албум е "Discover" (2021) и явно мотивиран от дългата принудителна ковид-пауза, през тази година и част от 2024-а той буквално няма да слиза от концертната сцена.

Билетите за концерта на Дзукеро ще бъдат пуснати в продажба днес.