Град Ипсуич в графство Съфолк организира изложба, посветена на Ед Шийран, момчето от областта, което се превърна в световна знаменитост със състояние, оценено на 160 млн. паунда.

Ед изнася първия си концерт на 14-годишна възраст във Фрамлингам, на стотина километра северно от Лондон, пред не повече от 30 души. 14 години по-късно той се завръща в района с четири концерта в Ипсуич, столицата на Съфолк. С тези гастроли Шийран приключва 2-годишното си световно турне, при което той пя пред общо 9 млн. зрители, съобщава Франс прес, цитиран от БТА.

Изложбата "Произведено в Съфолк" проследява пътя на композитора и изпълнителя на глобалния хит "Shape of You".

Един от най-интересните експонати, който може да се види там, е документ с оценките на певеца от 2010 г. в Академията за съвременна музика в Гилфърд, графство Сурей. Оказва се, че Шийран е бил скъсан във всички 6 курса, включително за композиране и писане на текстове.

Снимка: Скрийншот Independent

Джон Шийрън - баща на музиканта и куратор на изложбата, казва, че Ед бил разочарован още след първите 3 седмици, които прекарал във висшето учебно заведение.

През 2009 г., все още студент, той получил покана да бъде част от турнето на групата "Just Jack" и поискал от преподавателите разрешение да отсъства заради ангажимента, но те му отказали.

Тогава Ед позвънил на родителите си и ги предупредил, че е решен да тръгне, без значение дали това ще коства образованието му.

"Изобщо не се изненадахме от решението му, той винаги е следвал инстинктите си", казва баща му пред "Independent".

Двамата му родители го подкрепят напълно по пътя на мечтите му и дори присъстват на участието му с групата в лондонска концертна зала. Там се оказва и настоящият мениджър на звездата - Стюарт Камп, който забелязва таланта му.

Година по-късно Ед показва на майка си и баща си писмото, което сега е част от изложбата, в което е получил слаби оценки по всички дисциплини.

"Едва ли е изненадващо, предвид, че той така и не се завърна в академията", коментира Джон Шийрън.

Днес това е без значение, защото той е определян като един от най-успешните музиканти на Обединеното кралство.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos