Голямото пазаруване за училище вече е към края си, а първите родителски срещи вече са проведени и всичко необходимо ви е известно - брой и вид на тетрадки, моливи, химикалки, пергели, транспортири и т.н. и т.н. Списъкът може да се окаже безкраен, но ако сте последвали съветите на майка с три деца (мен), която няма време да се разпилява с пазаруването, би трябвало да сте готови с почти всичко. 

Advertisement

Вече ви дадох насоки за организирано пазаруване за най-малките, някои устойчиви предложения за купуването на дрехи за тийнейджър и списък с всичко необходимо за ученика. Дори ви предложих най-добрите според опита ни помагала и направих преглед на ученическата литература. Превърнахме и детската стая в рай, в който малчуганите да обичат да си пишат домашните.

С всичко това вече би трябвало да имате стабилна готовност за училище, но при първата родителска среща винаги изникват още неща, които няма как да сте купили предварително - като подвързии, папки и конкретни пособия за всеки предмет. В нашето училище например чакаме да кажат какви точно спортни обувки и тениски искат и т.н. 

Ето какво може да се окаже полезно и за вас, като отново съдя по опита си от пазаруването в последния момент:  

Автоматична детска химикалка от Market.dir.bg 

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

В статиите, посветени на училището, досега не сме говорили за химикалки. Но те са госта голям консуматив през учебната година. Химикалката трябва да е удобна за детската ръчичка, да не прави петна, тоест мастилото да не се разтече, да пише колкото се може по-дълго и т.н. Поне това са критериите, по които избираме ние. Така се спряхме на доказаните Faber Castell. Техните химикалки позволяват часове неуморно писане благодарение на патентованата Grip зона на захващане, ергономичната триъгълна форма и балансираното тегло на пишещия инструмент. Имат и мека зона на захващане против изплъзване при писане, а мастило е document proof - тоест и родителите могат да я ползват за подписване на важните документи за училище. 

Поставка за химикали от Market.dir.bg 

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Когато пазарувам, не се ограничавам в конкретни категории, защото поставка за химикали като тази, например, намирам при предложенията за офис аксесоари. Знаете колко разхвърляни могат да са детските бюра и когато нещо потрябва, никога не го откривате. Поне проблемът със загубените химикалки вкъщи се реши с поставка за тях, с която винаги са на едно и също място и стои непременно отгоре на бюрото.  

Тетрадка с широки редове, 80 листа от Market.dir.bg  

Снимка: market.dir.bg

Купи

За разлика от химикалките, в предишни статии вече дадох своите препоръки за тетрадките, но преди родителите да са наясно какви точно ще изисква учителят, както и техният брой. Разгледайте вариантите в Market.dir.bg, откъдето пазаруваме и ние, заради бързата доставка, която излиза и безплатна, ако пазарувате за над 15 лева. След първата родителска среща вече се спрях на вариантите със спирала, защото съм забелязала, че са по-удобни за децата. А и ако детето ползва само няколко листа, лесно ги отстранявам и давам за ползване и на следващата година, защото редовно се стремим към устойчиви навици и по-малко изхвърляне. Освен това доброто качество на самите корици гарантира и че не ѝ е необходима подвързия. 

Детска акварелна четка от Market.dir.bg 

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Рисуването с водни боички може да се окаже истинско цапане, което понякога се преживява трудно, роди да е в името на развиването на творчеството у децата. Затова още миналата година заложихме на четка с контейнер. Използва се изключително лесно и чисто. Отваряте контейнера, който е на самата четка, пълните с вода и сте готови да започнете да рисувате. Не е необходимо детето да носи чаша, четка и вода дори, защото има всичко в едно. 

Комплект за хранене от 4 части от Market.dir.bg 

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

А помислихте ли вече за храната? Ако не сте, по-бързо се регистрирайте в съответната платформа, с която работи училището ви, направете абонамент и не оставяйте детето без обяд. На мен ми се е случвало, затова предупреждавам. За моментите, в които не съм поръчала навреме, имам за учениците си подобни комплекти, с които всичко необходимо е на едно място. Има и варианти за момичета

Детска шапка с козирка от Market.dir.bg 

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Нещо, което родителите често пропускат при покупките за училище, са шапките с козирка. Те са необходими, защото децата биват извеждани на двора и в обедните почивки, както и в подходящо време за часовете по спортни дейности. А това почти винаги ще рече, че са навън когато е слънчево. Лично аз имам деца с чувствителни кожи и след час престой навън голямата ми дъщеря се е прибирала с изключително зачервено лице. Затова не повтарям тази грешка с по-малките, като всеки ден пращам второкласника и малкия, който е в детската градина, с шапки. 

Детски маратонки от Market.dir.bg 

Снимка: market.dir.bg

Купи

И като говорим за спорт и физическо възпитание, много е важен изборът на маратонки. В много училища държат обувките за спортни дейности да са кецове, докато на други - да са маратонки. За кецовете е ясно, че са удобни и меки, но когато говорим за маратонки, вариантите са много. Когато избирате такива за спорт, важно е добре да приляга на крака на детето, да не са прекалено високи (защото вече се предлагат и такива с по-високи подметки) и да са с мека и удобна подметка.

Детска фитнес гривна с активити тракер от Market.dir.bg

Снимка: Market.dir.bg

Купи

Ако мобилният телефон не е сред устройствата, позволени на детето ви в училище, може да го зарадвате с фитнес гривна. Каишката ѝ е еластична и регулируема с персонализиран цветен кант и живот на батерията над 1 година. Може да проследява крачките, съня и 60-минутната ежедневна препоръчителна активност на детето. Освен това може да бъде синхронизирана с безплатно приложение за мобилен телефон с операционна система Аandroid или iOS. Така ще сте наясно с активността на детето си. А за онези, които обичат да отлагат, сигнали им напомнят да завършат домашните си задачи, да измият зъбите си и други. Сигналът ще им напомня с икона какво точно трябва да правят. 

Детски колан от Market.dir.bg 

Снимка: Market.dir.bg

Купи

Родителите на слаби, но високи деца знаят колко труден може да е изборът на панталон за тях - ако отговаря на дължина, в талията е широк, а ако е добре горе, то на дължина е къс. Дилемата за това може да се реши с колан, но лично аз рядко намирам детски колани. Затова се зарадвах да установя, че за двете ми слаби мъжлета мога да намеря решение на вечните ни дилеми - дължина или ширина да изберем. 

Детски несесер от Market.dir.bg 

Снимка: Market.dir.bg

Купи

Колкото и несесери и портмонета да има човек, винаги има още "дрънкулки", които нямат своето място. Дали ще са бележки, пари, карти, моливи - всичко може да намери своето място тук. Детето ще избере неговото приложение - за грим (за по-големите), за химикалки или като портфейл, зависи от него. Повече препоръки за несесерите може да намерите в статията "Не чакайте 15 септември. Купете всички необходими ученически пособия още сега".

Сега вече, струва ми се, сте помислили за всичко. Пожелавам ви спорна учебна година! И очаквайте още полезни съвети за по ученически теми и през годината. 

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.