Ед Шийрън е човек на плановете.

В интервю за "GQ Hype" музикантът разказа за криптата, която според слуховете е построил в имението си в Англия.

"Не бих казал, че това е крипта", отбеляза 32-годишният Шийрън пред изданието, като добави, че всъщност това е параклис, където може да оплаква починалите хора в живота си. Освен това там той организира сватбите на приятелите си. Докато параклисът бил в процес на строене, той осъзнал, че би искал да бъде погребан там, така че дъщерите му - Лира и Юпитер, да имат място, където да го помнят. "Това е дупка, която е изкопана в земята. Когато дойде и моят ден бих искал да бъде погребан там", обяснява изпълнителят.

По негови думи хората реагирали "странно", когато им кажел, че има параклис в двора, но "много негови приятели са си отишли от този свят, без да оставят завещание и никой не е знаел какво да прави". Впрочем изпълнителят и в миналото е разказвал откровено за загубата. През 2021 г. Майкъл Гудински, неговият ментор, почина на 68-годишна възраст и Ед му отдаде почит на възпоменателната служба в Австралия. През следващата година най-добрият му приятел - Джамал Едуардс умира на 31-годишна възраст. През 2022 г. той губи и близкия си другар Шейн Уорн, припомня "People".

След големите загуби, които претърпява през изминалата година, вече открито говори и за психичното си здраве.

В предаването "Substract" казва: "В началото на 2022 г. поредица от събития промени живота ми, психичното ми здраве и в крайна сметка начина, по който гледах на музиката и изкуството. Писането на песни е моята терапия. То ми помага да осмисля чувствата си. Пиша, без да мисля за това какви ще бъдат текстовете, просто пиша каквото ми хрумне. И за малко повече от седмица замених десетилетие работа с най-дълбоките си мрачни мисли. Бях изпаднал в страх, депресия и тревожност. Чувствах се така, сякаш се давя."