Арън Тейлър-Джонсън не е просто красив мъж. А Саманта не е просто една фина дама, преборила рака.

От 90-те години тя е водеща фигура в групата на Британските млади артисти. Арън пък може да се похвали с дебют в телевизията от 6-годишен. Техният живот така се преплита през годините, че създават една истинска любовна история, която дълго време е повод за дискусия из пресата. И до ден днешен обаче немалко почитатели на холивудския актьор не пропускат възможност да напомнят за историята за жената на средна възраст, която се възползва от професията и авторитета си, за да прелъсти един тийнейджър. Не можем да си кривим душата, че в начина, по който започва връзката им, има нещо странно и дори нередно. Може би фактът, че днес те са заедно, щастливи, влюбени и заобиколени от деца, до известна степен смекчава обстоятелствата.

Разведената Саманта среща огромната нова любов в лицето на младия красавец, познат ни от ролите си на Вронски и Джон Ленън на снимачната площадка.

Двамата имат разлика от 23 години в полза на нежната половина. Което обстоятелство ни най-малко не пречи на Арън да гледа любимата си с влюбени очи, да възпитава двете й дъщери от предишен брак и двете им общи момичета като истински баща и глава на семейството, и да подкрепя съпругата си във всичко.

Саманта се запознава с Арън, когато тя е на 42, а той на 19 години. Тя снима биографичен филм за Джон Ленън и избира за главната роля именно симпатичния юноша, който действително много прилича външно на младия член на Beatles. За 19-годишния Арън ролята във филма "Младият Джон Ленън" е щастливият му билет за Холивуд. Младежът вече е снимал няколко незначителни филма, тъй че работата му с госпожа Тейлър-Ууд е истински пробив за него.

Звездата получава главната роля на Джон Ленън във въпросната драма, а малко след старта на снимките започва да се среща с режисьора зад кадър - Саманта. "Срещнах Сам, както актьор среща режисьор. Мисля, че наистина имахме страхотно сътрудничество. Но не затова се влюбих в нея", казва по-късно той.

Отбелязваме, че в този момент пресата се отнася към тези отношения презрително. Особено що се касае до Арън, когото подозират в меркантилност и жажда за слава. На практика актьорът ни най-малко не се вълнува от мнението на околните. "Смятам се за доволно смел човек. Преди всичко заради това, че изобщо не ме вълнува кой и какво мисли за мен. Винаги съм правил това, което ми подсказва инстинктът", посочва той в интервю.

И докато околните чакат двойката скандално да се раздели, нещата протичат съвършено различно - мимолетната интрига не устройва Джонсън и през 2009 г. той предлага на Сам да стане негова жена и да му роди деца. Доказателство за сериозността на чувствата му е и подробността, че Арън взима двойна фамилия - днес той е Тейлър-Джонсън.

"Още в момента, в който между нас се случиха нещата, той ми каза, че иска деца", откровена е Саманта. "Даде ми да разбера, че мечтае за семейство. Той е много зрял. Приема само такива предложения за работа, които му дават възможност за почивки."

Сама по себе си 23-годишната разлика във възрастта в полза на жената е неизчерпаема тема на разисквания, но Арън и Сам се отнасят към нея спокойно. Година след сватбата си те стават родители. Освен това Джонсън се опитва да замени бащата в живота на двете дъщери на съпругата си от първия брак. Трудно е да се повярва, но на ненавършени 23, Арън вече е баща на четири деца.

"Знаех, че ще имам голямо семейство. Знаех, че ще бъда млад баща. Знаех, че ще имам много деца", споделя той.

Снимка: Getty Images

А пътят на Саманта определено не е лек. Режисьор и художник, тя 11 години е омъжена за арт-дилъра Джей Джоплинг, който много й помага във фото и художествените й изложби. Семейният живот на двойката изглежда щастлив, появява се първата им дъщеря и всичко изглежда супер. До момента, когато 30-годишната Сам е диагностицирана с рак на дебелото черво. Независимо от диагнозата, тя не бърза да се предаде. Започва лечение, съгласява се на операция и вярва, че категорично ще оздравее. Минават нищожни две години, откакто се е преборила с болестта, когато идва новото изпитание - пак рак. Този път на гърдата. След поразяващата диагноза следват нови курсове терапия и болнични престои...

"В началото ме изпълваше благодарност, че преживях всичко това", разказва Саманта в интервю за Harper's Bazaar. "Белезите по гърдите и корема си възприемах като нещо специално."

Въпреки житейските перипетии и противно на очакванията, че в трудностите хората се каляват и обединяват, бракът им не издържа на изпитанието. Джей и Саманта се разделят.

Но силата й ражда възхищението и уважението на Арън.

В интервю актьорът заявява: "Аз съм стара и мъдра душа, а Сам - млада. Ние не виждаме разликата във възрастта, ние се виждаме един друг." За разлика от болшинството съвременни млади хора, Джонсън изобщо не се увлича по тривиални удоволствия. "Децата и жена ми - това е, за което живея", казва актьорът.

Снимка: Getty Images

За любовта си Арън разказва много красиво и романтично: "Моята Сам е толкова умна, фина, интелигентна, творческа и изключителна жена, и в нея всичко е толкова невероятно привлекателно, че се налага да се старая да съответствам на това." Саманта също не се притеснява от темата. Режисьорът правилно отбелязва, че преди време браковете с голяма разлика във възрастта, както и междурасовите, са се възприемали като нечувана дързост, но днес не учудват никого. "Защо никой не се смущава, когато мъже се срещат с жени на възрастта на дъщерите им? Но ако жената е много по-голяма - вече имате повод да я залеете с обвинения!"

Всъщност влюбените знаят от самото начало какво ще следва, затова се научават много бързо да не обръщат внимание на сплетните по свой адрес. Всички знаем, че светът много пъти си затваря очите за голямата възрастова разлика в Холивуд (за пример посочваме, че Присила Пресли е само на 14 години, когато се запознава с 24-годишния Елвис, както и пламналата любов между Ал Пачино и Нур Алфала, които имат над 50 години разлика).

А изменчивото обществено мнение сменя гнева с милост. Сега Саманта и Арън се считат за една от най-щастливите и хармонични двойки.

И ако в истинския живот любовните истории са малко по-различни, отколкото на кино, то те двамата са готови да ни опровергаят. Защото житейската любов може да бъде също толкова силна и всеотдайна като тази, която буди възхищението ни пред големия екран.

Снимка: Getty Images